Kedd déltől újra megnyitják a Margitszigetet

belföld
október 07., 19:48

A Főkert munkatársai szerint csak minimális károk keletkeztek az árvíz miatt, a talajvíz visszahúzódott, a talaj kiszáradt, így kedd déltől újra látogatható a Margitsziget - jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a sziget újbóli megnyitása azért tartott ilyen sokáig, mert a szeptemberi árvíz után a talajvíz és a sok eső miatt megnőtt a fakidőlések veszélye.

link Forrás

A Főkert munkatársai az árvíz után százötven veszélyeztetett fát védtek meg, kedd délelőtt az utolsó homokzsákokat is eltakarítják a területről. Múlt csütörtökön közölték, hogy az árvíz utáni balesetveszély miatt hétfőig biztosan lezárva marad a Margitsziget: akkor azt írták, hogy a sziget faállományának átvizsgálása befejeződött, a fák jó állapotban vannak, az árvízkár minimális, de a talajviszonyok még nem elég stabilak.

Szeptember végével levonult az évtized árvize. Bár a vártnál alacsonyabban tetőzött a Duna, azért még jó ideig eltart, mire minden visszatér a normális kerékvágásba. A 2024-es árvízről szóló cikkeink, képes riportjaink, közvetítéseink itt olvashatók vissza.

Címlapon: A Margitsziget és az áradó Duna. Fotó: Németh Dániel/444