Felfüggesztették a magyar teqballversenyzőt, aki a kiesése után azt posztolta, hogy „utálunk szar Románia”

sport
október 08., 08:38

Az Etikai és Fegyelmi Bizottság végleges döntéséig a Nemzetközi Teqball Szövetség felfüggesztette Kota Gabriellát a szövetség által szervezett és ellenőrzött versenyeken való részvételtől, írja a hvg.hu.

photo_camera Kota Gabriella Fotó: PETER KOHALMI/TEQBALL

A Kota Gabriella, Katz Balázs vegyes páros a lengyel Alicja Bartnicka, Marek Pokwap párostól kapott ki a Teqball World Series budapesti torna csütörtöki elődöntőjében. A győzelmet jelentő pont után Kota durva ordibálásba kezdett, szerinte ugyanis „csusza” (edgeball) volt az, amit a román bíró pontnak értékelt. Kota a mérkőzést követően Instagramon is megosztott egy sztorit, amit később törölt, ebben pedig az „utálunk szar Románia”-szöveg állt.

Pechére ezt a szövetség illetékesei is látták. Végül kizárták a szombati női páros versenyből, valamint a vegyesben szerzett pénzdíját (600 dollár) és világranglista-pontjait sem tarthatja meg. Kota két számban, női és vegyespárosban is kijutott a világbajnokságra, de a lap szerint a magyar versenyző precedensértékű eltiltást kaphat, ami miatt a valószínű, hogy nem játszhat a tornán.

Kiemelt videóink