Aberrált, belvárosi, libsi gyerekről ír Lázár és arról, hogy Vitézy Dávid „Magyar Péter seggét nyalja”

POLITIKA
október 09., 17:11

„Na, akkor néhány szó a HÉV-ről és Budapest ügyeiről” – kezdi legújabb Facebook-posztját Lázár János és még ha ebből a felütésből érződik is a lendület, ami utána jön, arra senki nem számított. A lényegi rész első mondata mindjárt nagyon erős: „Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban.”

Innen már sejthető, hogy annak kapcsán ír a közlekedési miniszter, hogy a HÉV-járatok tervezett ritkítása miatt a Fővárosi Közgyűlés Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési szakbizottságának elnökeként Vitézy Dávid rendkívüli ülést hívott össze hétfőre. Vitézy szerint ugyanis a gödöllői hév kapacitását csúcsidőszakban 18 százalékkal csökkentenék, 6 helyett 3 kocsival járna, és megnyirbálnák a ráckevei HÉV forgalmát is. A politikus az ülésre meghívta Lázár János minisztert, Karácsony Gergely főpolgármestert, a BKK és a MÁV vezetőit, az érintett kerületek polgármestereit valamint civil szervezetek képviselőit is.

Vitézy Dávid a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén.
photo_camera Vitézy Dávid a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén. Fotó: Németh Dániel/444

És itt térjünk vissza Lázár János építési és közlekedési miniszter reakciójára, mert korántsem idéztük a teljes szöveget eddig. Ami a Vitézy által emlegetett terveket illeti, azokat cáfolja: „Az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban! Minden más állítás nettó hazugság” – írja, de itt nem áll meg. „A jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.”

Lázár János
photo_camera Lázár János Fotó: Németh Dániel/444

Lázár szerint a főváros lepusztult, koszos, a közlekedésre alkalmatlan, szétesett és élhetetlen. „Mert azok, akik folyton Budapest értője, féltője és megmentőjeként szólalnak meg, tönkretették azt. Budapestet az elmúlt években csak a kormány fejlesztette, miközben a világpolgár urbanisták, ilyen-olyan - szakértelemmel nem rendelkező szakértők, város makettek utcáin felnövő, a Facebookot látványtervekkel kitapétázó ifjak semmit sem tettek Budapestért.” A teljes posztot itt lehet elolvasni.