Vogel Evelin csinált egy videót, amiben elmondja, hogy el fog mondani dolgokat

POLITIKA
október 11., 11:19

Saját YouTube-csatornáján tette közzé péntek délelőtt azt a videót Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője, amiben elmagyarázza, miért szólalt meg korábban az Indexnek, és miért ezen a felületen folytatja majd a megszólalásokat.

Vogel szeptember 25-én adott közel egy órás interjút a kormányközeli Indexnek, amelyben többek közt arról is beszélt, hogy amikor Magyar bement a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre, dokumentumokat és pendrive-okat kapott tőle, amiket el kellett tüntetnie.

Az interjút az a Gáll Csongor készítette, aki korábban a Hír TV riportere volt, de szerződésben állt a KDNP-vel is.

Az interjú megjelenése után Magyar azzal vádolta a nőt, hogy a nyár eleji szakításuk után 30 millió forintot akart kizsarolni tőle és párttársaitól, mire Vogel úgy reagált, hogy megírta, Magyar és „Márk” megfenyegette őt, a mikor pedig elhozta tőle a cuccait, a fia sorsáról fantáziált, majd az anyján keresztül is nyomást akart gyakorolni rá.

A mostani videóban először arról beszél, hogy amióta az Indexnek interjút adott, sokan megkeresték azzal, hogy miért állt egyáltalán a nyilvánosság elé.

Erre az a válasza:

Péter átlépett egy határt. Egy olyan határt, amit azt gondolom, hogy senki nem engedhet meg magának. Főleg nem egy olyan ember, aki azt mondja magáról úton-útfélen, hogy emberséges, empatikus, hogy az emberekért van, hoz meg áldozatokat.

Ezután elmesél egy történetet arról, hogy Magyar Péter arra kérte néhány héttel ezelőtt, hogy menjen el hozzá, és vigye el a szakítás után még nála maradt cuccait.

Amikor megérkeztem, egy kis szokásos csitcset után behívott a házba, ahol mint kiderült utólag, Radnai Márk is tartózkodott. Becsukta az ajtót, lement a konyhába, majd feljött Márkkal és egy papírral a kezében. A papíron az állt, hogy tudják, hogy én mit tettem, hogy mi van nálam, és hogyha nem csinálom azt, amit mondanak, hogyha nem segítek nekik, akkor tönkreteszik az életemet, börtönbe juttatnak. Fenyegetve, ellentmondást nem tűrő hangon vádoltak, fantazmagóriáltak és gyanúsítottak mindennel is.

Vogel Evelin elmondása szerint ekkor fenyegetve, ellentmondást nem tűrő hangon vádolták és gyanúsították több dologgal, többek közt azzal, hogy kém, a Fidesznek dolgozik, és elárulta őket.

„Köpni-nyelni nem tudtam. Mert nem elég, hogy ennyire viharos és sokszor nyomasztó volt a közös életünk, a kapcsolatunk, de zárásként még meg is fenyeget, és nem is akárhogyan” – fogalmazott.

Mint mondta, ez volt az a pont, amikor elhatározta, hogy beszélni fog. Ezután több más „tiszással” is beszélt, akik hasonló élményekről számoltak be. Vogel végül ezek hatására felkeresett néhány újságírót, és mint mondja, az „Index volt az, amelyik a leghamarabb reagált.”

Vogel Evelin elmondása szerint nem akarja elvenni „a változás reményét vagy lehetőségét”, de szerinte nem mindegy, hogy„ki és milyen értékek mentén szeretne változást hozni ebbe az országba”.

Az interjúról még annyit mondott, hogy be akarta mutatni Magyar Pétert, és ő egyébként a mai napig hisz abban, hogy a magyar politika elindulhat egy békés reform útján.

De attól tartok, éppen Péter személyisége az, ami ennek útjába áll - fogalmazott.

Végezetül pedig közölte, hogy a továbbiakban a saját felületén szeretne kommunikálni, és hamarosan további részleteket is megoszt majd arról, amit megélt és megtapasztalt.

A Vogel Evelin videójáról beszámoló Index cikk alatt magyar Péter természetesen már kommentelt is a Facebookon, először egy hosszabbat, egy órával később egy velősebbet.

Vogel Evelin videója itt megtekinthető:

link Forrás