Megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga, a BRFK vizsgálja a bukott fideszes politikus nőverési ügyét

bűnügy
október 15., 14:51

A 24 azt írja, megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga, a BRFK büntetőeljárásban vizsgálja majd a Fidesz–KDNP-ből kilépett, az EP-képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is lemondó politikus ügyét.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lappal közölte: a súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség áttette az eljárást a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Az ügyészség közölte, hogy a nyomozás elrendelése után soron kívül elvégezte az elsődleges nyomozati cselekményeket, így tanúkat hallgatott ki, orvosi iratokat szerzett be, és lefoglalást hajtott végre. „Mivel a feljelentett személy európai parlamenti képviselői megbízása időközben megszűnt – így a továbbiakban mentelmi jog sem illeti meg –, az ügyben a kizárólagos ügyészségi nyomozási hatáskör már nem áll fenn” – közölte az ügyész, miután a nyomozó ügyészség az eljárást áttette a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező általános nyomozóhatósághoz.

Győrffy Balázs az idei Tusványoson
photo_camera Győrffy Balázs az idei Tusványoson Fotó: Kristóf Balázs/444

Győrffy augusztus 23-án közölte, hogy ittasan tettlegességig fajuló „vitába keveredett egy hölggyel”. Azt írta, elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tett, és bár nem emlékszik a történtekre, sajnálja a dolgot. Sajtóhírek szerint a fideszes EP-képviselő a Lánchíd közelében lévő egyik szórakozóhelyen szólhatott be egy nőnek, ezt a nő társasága nem vette jó néven: verekedés tört ki, és az egyik bulizó fiatal súlyos sérülést szenvedett. Azóta Hidvéghi Balázs váltotta le Győrffy Balázst.