Peren kívül megegyezett Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval a Nemzeti

belföld
október 22., 14:33

Peren kívül megegyezett a tavaly novemberben előadás közben balesetet szenvedett színészekkel a Nemzeti Színház, a teátrum közleménye szerint Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával

„a 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás során sajnálatos módon bekövetkezett munkabalesettel összefüggésben közöttük felmerült minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel rendezték.”

photo_camera Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Tavaly novemberben színpadi baleset miatt szakadt félbe a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása, a két főszereplő, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó négy métert zuhant a díszletről. A színészek súlyosan megsérültek, mindkettejüket műteni kellett - többször is, Szász a hazaengedése után egyszer még vissza is került a klinikára. Orvosai szerint maradandó sérüléseket szenvedett a balesetben Horváth Lajos Ottó.

A balesetet követően Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti igazgatói posztjáról, de azt nem fogadták el, így végül mégse mondott le, a kormánymédia hamar kioknyomozta, hogy az esetnek ő a legnagyobb áldozata.

A színház nem volt hajlandó kártérítést fizetni a színészeknek, ezért Szász és Horváth felmondott a Nemzetinél, miközben Vidányánszky arról posztolt, hogy hány milliót kaptak a balesetet követően az érintettek. Szász később tételesen cáfolta az igazgató állítását.