Visszakerült a klinikára a Nemzetiben megsérült egyik színész

kult
2023 november 27., 10:22

Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia – jelentette be hétfőn az egyetem. Az orvosegyetem közleménye szerint a színész állapota „stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt”. A Semmelweis közleménye azzal zárul, hogy Szász „várhatóan hamarosan elhagyhatja” a traumatológiát.

photo_camera Szász Júlia, a Nemzeti Színházban 2023. november 10-én történt baleset egyik sérültje Fotó: Nemzeti Színház

A Nemzetiben november 10-én szakadt félbe egy előadás, miután a darabban játszó két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó megsérült előadás közben. Később az RTL megtudta, hogy miután négy métert zuhantak a díszletről, a sérüléseik olyan súlyosak, hogy mindkettejüket meg kellett műteni. A baleset utáni héten előbb Szászt, aztán Horváthot is hazaengedték a kórházból, ahová most a színésznő visszakerült.

A baleset miatt a rendőrség nyomozást indított, Vidnyánszky Attila színházigazgató benyújtotta lemondását, de azt Csák János miniszter nem fogadta el. Ezután nem sokkal Vidnyánszky már arról beszélt, hogy „ezt a helyzetet” sokan kihasználták, és „nemtelen támadást indítottak” ellene és a színház ellen. A kormányhoz kötődő médiában és kommunikációban egy héttel a baleset után már Vidnyánszky volt annak legnagyobb áldozata.