A MÁV szerint az ellenőr sem volt emberileg könnyű helyzetben, amikor leszállította a kecskés nőt a vonatról

közlekedés
október 24., 16:03

Nemrég leszállították a vonatról azt a nőt, aki kutyajeggyel próbálta Solymárra szállítani Keszthelyen vásárolt kecskéjét. A leszállítás miatt a nőnek és a kecskének idegeneknél kellett aludnia, majd kamionnal másnap jutottak el Budapestig. A MÁV szerint nem tehettek mást.

Az állami vállalat a csütörtök délutáni közleményében azt írta, hogy míg ebben az esetben az utasok megértően és barátságosan viszonyultak a szokatlan útitárshoz, máskor, amikor valaki – az előírásoktól eltérő módon – igyekezett állatot szállítani egy-egy járművükön, gyakran azért érte bírálat a munkatársaikat, mert nem elég gyorsan vagy erélyesen intézkedtek az állatot szabálytalanul szállító gazdával szemben.

„Kollégáink tehát emberileg sosincsenek könnyű helyzetben az ilyen és ehhez hasonló ritka esetekben, de a szabályok világosan fogalmaznak utasnak és jegyvizsgálónak egyaránt.

Élő állatot csak zárt szállítóeszközben (kosár, ketrec, láda) lehet szállíthatni, feltéve, ha az biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadul ki. Kollégánknak tehát nem volt mérlegelési lehetősége, így helyesen járt el, amikor a kecskét szállító utast leszállíttatta.”