Raskó György segít Magyar Péternek szakpolitikusokat találni

POLITIKA
október 24., 20:56

Az Antall-kormány egykori államtitkára a Klubrádióban beszélt arról, hogy segít a Tisza Pártnak kiválasztani azokat a fiatalokat, akiket egy-egy szakterületen, például a vidékfejlesztésben, agrárpolitikában, szociálpolitikában ki tudnak állítani a közvélemény elé. Raskó György azzal számol, hogy 2026 nyarára ott lesz az a csapat, amelyik rendelkezik azzal a szakmai tudással, amivel tudják, min kell változtatni egy-egy ágazatban.

Más csoportok keresik a stáb embereit, de még egy évig eltarthat az a kiválasztási folyamat, amineka végén olyan szakpolitikusai lesznek a Tisza Pártnak, akik a sajtóban, a közvélemény előtt is megállják a helyület. Azt mondta, nem lesz köztül 40-45 évesnél idősebb. „Saját érdekünk, hogy rögtön a elején a kalandorokat, akarrierlovagokat ki tudjuk szűrni” -mondta.

Raskó György 2017-ben még a Momentumot támogatta, majd 2022-ben a Márki-ZayPéter mögé besorakozott ellenzék egyik szakpolitikai felelőse volt. Többször beszélt arról, hogy szerinte az LMP-t a Fidesz pénzeli és irányítja. Gyurcsány Ferencről szintén azt gondolta, hogy ő Orbán hatalmának legnagyobb őrzője.