Minden bizonnyal a Puskás Akadémia marketingese szállt be a felcsúti jótékonysági akcióba, hogy az utolsó pillanatban egyezer forinttal emelje a licitet és elvigye Nagy Zsolt mezét

magyar foci
2022 július 04., 13:48

Jótékony felajánlást tett a Puskás Akadémia válogatott játékosa, Nagy Zsolt június 23-án. A Mokkában ajánlotta fel a válogatottban viselt mezét, hogy a licitből befolyó pénzen a felcsúti akadémia 14 éves, leukémiával küzdő játékosát támogassa.

photo_camera A Puskás Akadémia honlapján megjelenő figyelemfelhívás

Az akciót kiemelten hirdette honlapján a Puskás Akadémia is. A licit ma véget ért, a felcsúti ügyeket is követő Futballsznob osztotta meg az eredményét.

A mez, amit Nagy az olaszok ellen viselt - nem ebben lőtte a góljait a németeknek és az angoloknak - 50 ezer forintos licitről indult, végül 109 ezer forint lett a legmagasabb licit. Ez másodpercekkel az árverés lejárta előtt érkezett, BerznalovichL nevű, a Vaterára aznap regisztráló vevőtől.

Mint a Futballsznob megjegyzi, a felhasználónév alapján az utolsó pillanatos győztes minden bizonnyal az akadémia marketingmenedzsere lehetett. Valóban van egy Berználovich Lívia nevű marketingmenedzser a klubnál.

Mint a licitlistából kiderül,

BerznalovichL az utolsó másodpercekben mindössze ezer forinttal ajánlott rá az addigi legmagasabb, 108 ezer forintos licitre.

Ahogy a Futballsznob céloz rá, ennél nagyvonalúbb licitre is képes lett volna a klub.

link Forrás

Az Orbán Viktor általa alapított futballakadémia 2021-ben bő 12 milliárd forint bevételhez jutott és 5,6 milliárd forintos eredménnyel zárta az évet.

Mészáros Lőrinc, az akadémia elnökének vagyona tavaly percenként 50 ezer forinttal gyarapodott. (Összesen 25 milliárd forinttal, a legszerényebb becslések szerint.)

Az akadémia 2021-ben csak "fotófelszerelés" vásárlására 7,3 millió forint állami támogatást kapott, kompakt seprőgép vásárlására pedig 35,2 milliót.

A leukémiás kislány édesanyja azt mondta a licitet beharangozó, az akadémia honlapján megjelent cikkben, hogy a csontvelőátültetésben túl sok a kockázat, ugyanakkor azt sem szeretné, ha a lányát túl sokáig ezzel az erős, számos mellékhatással rendelkező gyógyszerrel »mérgeznénk«.” Mint a cikk utal rá, lenne még egy lehetőség: „Négy gyermekem van, a legkisebb négy évvel ezelőtt azért is született meg, hogy az őssejtjét levegyék, s azzal gyógyítsák meg Mírát. Ám Magyarországon tudomásunk szerint még nem végeznek ilyen átültetést. Igazából még nem is nagyon jártunk ennek utána, mert ez a beavatkozás komoly összegeket emésztene fel, de nálunk egyelőre a mindennapi megélhetés számít.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.