Simán több nézőt mondanak be hivatalosan a katari világbajnokságon, mint amennyi a stadion befogadóképessége

Három meccs ment le eddig a világbajnokságból. A meccsen is bemondják, a FIFA is feltünteti a meccsek összefoglalóiban a hivatalos nézőszámot. Ami érdekesen alakul.

Az első meccsen, ahol a hazai csapat mutatkozott be Ecuador ellen - katasztrofálisan - a hivatalos nézőszám 67 372 volt. Az Al Bayt stadion befogadóképessége a katari hivatalos honlapon 60 ezer.

A második meccsen Anglia ütötte ki Iránt a Halífa Nemzetközi Stadionban. Itt közel van a két adat. A hivatalos nézőszám 45 344, a stadion befogadóképessége 45 416. Bejutni sem volt könnyű, mert jegymizéria miatt volt gond a beléptetéssel.

photo_camera Hollandia-Szenegál, elvileg a telt háznál is több nézővel. Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A harmadik meccsen Hollandia játszott Szenegállal - és győzött 2-0-ra - az Al-Thumama Stadionban. Ez is 40 ezres kapacitású, a hivatalos nézőszám ennél több volt, 41 721. Lehet, hogy lazán adták meg a stadionokban lévő férőhelyek számát. Ugyanakkor az is látszik, hogy messze nincs telt ház a meccseken.

Frissítés: az USA-Wales meccs hivatalos nézőszáma 43 418 lett. A magyar köztévé riportere is megjegyezte, hogy érdekes ez az adat, mert bőven lehet üres székeket látni az egyébként 40 ezer férőhelyes Ahmad Bin Ali Stadionban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt