A FIFA nem hagyja szó nélkül a szerbek koszovói államiságot tagadó zászlaját

A FIFA fegyelmi eljárást indított a csütörtökön a braziloktól 2-0-ás vereséget szenvedő szerb válogatott ellen. A szerbek egy, a koszovói államiságot tagadó szerb zászlóval hergelte magát a brazilok elleni meccs előtt. A zászlón a Nem adjuk fel!-felirat olvasható. A több mint kilencven százalékban albánok lakta Koszovó a kétezres években kiáltotta ki függetlenség, amit egy sor ország, köztük Szerbia sem ismer el. Az országot 2016-ban vették fel az UEFA-ba és a FIFA-ba, a két ország közötti feszült viszony miatt egymás ellen tétmeccset nem játszhatnak.

A koszovói szövetség "agresszívnek és elfogadhatatlannak" nevezte a történteket, az ország sportminisztere a FIFA-hoz fordult.

A FIFA eljárásának alapja a fair play elveinek megsértése, a sportesemény felhasználása nem sportcélú demonstrációkra.

A világbajnokságon Orbán Viktor magyar miniszterelnök és egy sor orosz drukker is Szerbia sikeréért szorít.

(A BBC nyomán)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt