Az öltözőben Ronaldo azt mondta, hogy fogalma sincs, ő szerezte-e a gólt

világbajnokság
2022 november 29., 10:02

A portugálok legyőzték a második körben Uruguayt, ezzel bebiztosították a továbbjutásukat. Kevés emlékezetes pillanata volt a meccsnek, de a portugálok első gólja ilyen volt. Az 54. percben Bruno Fernandes adott be a 16 sarkáról balról, Ronaldo fejére szánta, a támadó ugrott is, de a labda irányváltoztatás nélkül hullott be a kapuba.

photo_camera Fotó: GLYN KIRK/AFP

Ronaldo úgy ünnepelt, mintha gólt szerzett volna.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A gólt előbb neki adták hivatalosan, aztán Bruno Fernandesnek. Amikor ezt meglátta Ronaldo a pályán, csak nevetett.

link Forrás

Ronaldót a 82. percben lecserélték (a mostani vébéig 14 világbajnoki meccse volt zsinórban, amikor az elejétől a végéig a pályán volt, most mindkét meccsen lehozták a vége előtt), így amikor a portugálok kaptak egy 11-est, a kispadon ült, a büntetőt Bruno Fernandes váltotta gólra, aki ezzel duplázott.

Ronaldo a meccs után még bepróbálkozott, amikor a haját mutogatta,

link Forrás
photo_camera Fotó: GLYN KIRK/AFP

De nem győzte meg a FIFA embereit. Nincs olyan fotó, amin az látszana, hogy hozzáért volna a labdához.

link Forrás

A hivatalos gólszerző Fernandes óvatosan nyilatkozott, amikor azt mondta, hogy mindegy, ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy nyerjen a csapat. Az Athletic több portugál játékossal beszélt, hogy kiderítse az igazságot. Ruben Neves annyit árult el nekik, hogy maga Ronaldo sem tudta megmondani az öltözőben, hogy hozzáért-e a labdához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.