Csillag és meglepetéscsapat született

futball
2022 december 07., 05:20

Kedden lejátszották a 2022-es vébé utolsó két nyolcaddöntőjét:

Csillag születik

Goncalo Ramos a mesterhármasát ünnepli
photo_camera Goncalo Ramos a mesterhármasát ünnepli Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Egészen az utolsó nyolcaddöntőig kellett várni, hogy megszülessen az idei világbajnokság sztárja. Gonçalo Ramos, a Benfica 21 éves csatárja legfeljebb epizódszerepre számíthatott ezen a világbajnokságon. Cristiano Ronaldo azonban a csoportkörben olyan gyenge teljesítményt nyújtott, hogy a fiatal portugál megkapta az esélyt, és kezdhetett Svájc ellen.

Ramosnak ez volt a negyedik válogatottsága, amit azzal ünnepelt, hogy mesterhármast szerzett. Albert Flórián 1962-es triplája óta nem lőtt három gólt ilyen fiatal játékos világbajnoki mérkőzésen. Ramost a meccs utolsó negyedórájára a 37 éves Cristiano Ronaldo váltotta, és mostantól meglepő lenne, ha nem a fiatalabbik csatár lenne ott a portugálok kezdőcsapatában, akárhány meccs vár is még rájuk ezen a tornán.

Megszeretni Pepét

Pepe átadja a csapatkapitányi karszalagot Cristiano Ronaldónak
photo_camera Pepe átadja a csapatkapitányi karszalagot Cristiano Ronaldónak Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

Nem túlzás azt állítani, hogy sokáig nem nagyon volt Pepénél gyűlöltebb játékos a világfutballban. A brazil születésű portugál hátvéd a 2010-es évek elejének nagy Real Madrid-Barcelona balhéiban vállalt főszerepet, és azokon kívül is az elmebajt súroló durvaságokkal vetette észre magát.

Pepe 2023 februárjában lesz 40 éves, és még mindig alapember a portugál válogatottban. Svájc ellen ő szerezte a második gólt, egy olyan ruganyos fejesből, amilyet Cristiano Ronaldótól már nem nagyon látni. Mintha öreg korára a magatártásbeli problémáit is le tudta volna küzdeni, kopasz feje már inkább egy bölcs Buddháé, mint egy vérszomjas pszichopatáé.

A spanyol út vége

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.