„Ébredjetek, amíg csak néhány szoba ég, mert különben bent égünk mind!”

2019 augusztus 31., 18:00
photo_camera Körülbelül kétezer ember tüntetett a köznevelési törvény módosítása miatt a Kossuth téren.
photo_camera A demonstrációt négy diák szervezte, akik szeptember 13-ára országos diáksztrájkot hirdettek.
photo_camera Áder János köztársasági elnök július 18-án írta alá a kétharmados Fidesz-KDNP többség által elfogadott módosításokat. Ezek értelmében a kormány megszünteti a tanulóköröket; és más alternatív iskolákat; megnehezíti a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek sorsát; a jövőben tantestület, a szülők és a diákok nem is véleményezheti, ki lesz az új iskolaigazgató.
photo_camera „A kormány megint le akar hasítani a szabadságunkból. Megint korlátozni akarja a jogainkat, és megint rosszabbá akarja tenni az életet Magyarországon” – Asbóth Márton (TASZ)
photo_camera „A kormány számtalanszor bizonyította, hogy a gondolkodó, cselekvő, szabad polgárt az ellenségének tekinti” – Asbóth Márton (TASZ)
photo_camera Ambrus Magdolna, a Pedagógusháló egyik alapítója: „Tudjátok-e, hogy minden gyümölcs máskor érik?”
photo_camera „Nem fognak áttörni!”
photo_camera Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban.
photo_camera „Fel kell szabadítani a tanárokat a jobbágysorból.” Molnár Tibor felmondott pedagógus
photo_camera Heilmann Józsefné a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója, aki feljelentette egyik diákját, mert az a gyanú szerint hitleres videóban gúnyolódott rajta.
photo_camera Molnár Áron - noÁr: „Hát talpra diák, mutasd meg hogy nem számít a korod! Az iskola nem laktanya, ne katonákat neveljen! „Osztály vigyázz?!”-ezen egy nép kéne, hogy nevessen. És mégis egy ország csöndben tűri és hallgatja, Hogy egy diákot a TV-ben okítanak nyelvtanra
photo_camera „TANULNI AKARUNK, DE NEM MINDEGY HOGYAN, EZÉRT HARCOLUNK IGEN-IGEN SOKAN, OKTATÓ, HALLGATÓ, NÖVENDÉK, NEBULÓ, DEÁK, DIÁK, TANÁR, TANONC, TANULÓ!” noÁ
photo_camera Tasi Zsuzsa, középiskolai tanuló: „Az értelmiség a diktatúra legnagyobb ellensége.”
photo_camera Tasi Zsuzsa, középiskolai tanuló: „Miért van, hogy csak a billentyűzet mögül tudjuk kifejezni az elégedetlenségünket? Ébredjetek fel!”
photo_camera Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék mozgalom képviselõje, a 2016-os pedagógus tüntetések egyik szervezője.
photo_camera Egyen, egyen, egyen...
photo_camera Tasi Zsuzsa: „Ébredjetek, amíg csak néhány szoba ég, mert különben bent égünk mind!”
photo_camera 33 Celsius-fok.
photo_camera Rendfokozat.
photo_camera Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója: „A kormány által megtámadottak sora hosszú. Meddig fogjátok ezt hagyni?”
photo_camera „Itt állok előttetek 17 évesen.” Fotó: Ács Dániel/444
photo_camera Vig Dávid: „Tegyünk meg mindent, hogy a diákok bátran kiállhassanak azért, amiben hisznek. A tanárok ne adjanak igazolatlan órát, ha a diákok a demokratikus jogukat gyakorolják!”