Viktor, Viktor, tűnj a sulinkból! – 40 ezren tüntettek a közoktatásért és a tanárokért a Kossuth téren

2022 október 05., 19:51
  • Október 5-én országszerte tanárok ezrei sztrájkoltak, közel ezren vettek részt polgári engedetlenségben, miközben egész nap tüntetések zajlottak a pedagógusok egyre nehezebb helyzete ellen, főként a tanáraikkal szolidáris diákok és öregdiákok vezetésével.
  • Budapesten két nagyszabású demonstráció keretezte a napot: a reggeli élőlánc, ami a Keleti pályaudvartól egészen a Széll Kálmén térig ért, és este a Margit híd elfoglalása, amit egy Kossuth Lajos téri koncert és tüntetés zárt le.
  • A két esemény minden létező korosztályból emberek ezreit mozgatta meg, a szervezők információi alapján a Margit hídon és a Kossuth téren összesen több mint negyvenezren voltak.


Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.