A kormánykommunikáció ledobta az atomot, jönnek a szankciós plakátok

2022 október 18., 15:05

Ha hiányérzetünk lett volna az elmúlt pár hónapban az utcákat járva, az minden bizonnyal azért lehetett, mert nem futott éppen szinte az összes plakáthelyen választási, gender-népszavazási vagy nemzeti konzultációs reklámkampány. Nem alszanak persze a propagandaminisztériumnál, múlt hétvégén lecserélték a magyar kormány hivatalos Facebook oldalának borítóképét, kedden pedig elkezdték felragasztani a legújabb óriásplakátokat és városi posztereket a nemzeti konzultáció népszerűsítésére.

A design alapján egy szankciók feliratú bomba lesz a vizuális elem, ami igazán ízléses választás. A konzultáció kérdéseit a napokban tette közzé a kormány, arról, hogy hogyan készül a Rogán-minisztérium pusztító kampányra a szankciókkal szemben, nemrég részletesen írtunk.

Brüsszel- és szankcióellenes, félelemkeltő bombás kormányzati plakátok Budapesten 2022- október 18-án.
photo_camera Brüsszel miatt kell ennyit sétálni Fotó: Isza Ferenc/AFP
photo_camera Brüsszel betiltaná a Toldit, és a Netflixen fekete karakter játszaná Fotó: Kiss Bence/444
photo_camera Brüsszel miatt marad el a tanítás Fotó: Kiss Bence/444
photo_camera Brüsszel miatt állunk a dugóban Fotó: FERENC ISZA/AFP
photo_camera Brüsszel miatt esik az eső Fotó: Kiss Bence/444
photo_camera Brüsszel miatt késik az ebédem Fotó: Kiss Bence/444
photo_camera Brüsszel miatt nem lehet parkolni Fotó: Kiss Bence/444
photo_camera Brüsszel mi... hmm, egy hamburger Fotó: Kiss Bence/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.