A mi biztonságunk Európa biztonsága - A The Eastern Frontier Initiative (TEFI) projekt keretében készült anyagaink gyűjteménye

Mi a Tefi?

Az alábbi cikkek a The Eastern Frontier Initiative (TEFI) projekt keretében készültek. A TEFI közép- és kelet-európai független kiadók együttműködéséből jött létre, azzal a céllal, hogy erősítse a régióban a közös gondolkodást és együttműködést az európai biztonságot érintő kérdésekben. A projekt további célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást az európai sajtóban és hozzájáruljon egy ellenállóbb európai demokráciához.

bellingcat logo sme logo wyborcza logo pressone logo

A Magyar Jeti Zrt. partnerei a projektben: Gazeta Wyborcza (Lengyelország), SME (Szlovákia), Bellingcat (Hollandia), PressOne (Románia).

A partnerség közös, angol nyelvű honlapja az alábbi linken érhető el: https://easternfrontier.eu/

A TEFI projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

Podcast

június 16., 05:06
Harkivot ezúttal sem fogják elfoglalni az oroszok, de Ukrajna súlyos hónapok elé néz

Úgy tűnik, hogy az orosz előrenyomulás továbbra is folyamatos, de hirtelen orosz áttörés egyelőre nem valószínű. A harkivi offenzíva is ezt mutatja, ennek ellenére az oroszok mindent megtesznek, hogy a lakosságot fenyegetésben tartsák, és az életüket a pokollá tegyék. Szakértői kilátások az ukrajnai háborúról helyszíni tapasztalatok alapján.