Az orosz média szerint öngyilkos lett a Lukoil alelnöke

külföld
március 15., 07:51

Mint tegnap megírtuk, a Lukoil alelnöke, Vitalij Vlagyimirovics Robertusz 54 évesen hirtelen meghalt. A Lukoi rövid sajtóközleménye azonban nem tért ki arra, hogy mi volt a halál oka, de az orosz média arról adott hírt, hogy Robertusz önkezűleg vetett véget az életének.

Az orosz média szerint Robertusz az irodájában lett öngyilkos, felakasztotta magát. Előtte állítólag arra panaszkodott, hogy fáj a feje és gyógyszert is kért, mielőtt bement az irodájába.

A Baza online híroldal a Telegrammon azt írta, hogy kollégái azután mentek be Robertusz irodájába és találták meg a holttestét, hogy azt órákon keresztül nem hagyta el és a telefonját sem vette fel.

Robertusz, aki a diplomája megszerzése óta, több mint harminc éve a cégnél dolgozott, a negyedik Lukoil-topmenedzser, aki az ukrajnai orosz invázió kezdete óta meghalt.

Alekszandr Szubotin, a vállalat korábbi csúcsmenedzsere 2022 májusában halt meg; holttestét egy magánházban találták meg. A vizsgálat megállapította, hogy Szubotin halálát akut szívelégtelenség okozta. A holttesttét a Moszkva közelében lévő Mitiscsi településen egy sámán pincéjében találták meg.

Vlagyimir Nekraszov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke 2023 októberében halt meg, szintén akut szívelégtelenségben.

Nekraszov azután állt a Lukoil élén, hogy Ravil Maganov, az előző elnök 2022 augusztusában kizuhant a moszkvai Központi Klinikai Kórház egyik ablakából. (Mostanában nemcsak a Lukoil-topmenedzserek élete forog veszélyben, hanem azoké is, akik egy ablak közelébe tévednek: korábban Marina Jankina, az orosz védelmi minisztérium osztályvezetője, a Loko-Bank 28 éves alelnöke, egy szövetségi bíró és még két orosz üzletember is úgy halt meg, hogy kiesett egy ablakon, de ezzel magyarázták egy Putyin-párti képviselő halálát is). (via Euronews)