Most egy orosz bíró zuhant ki lakása ablakán rejtélyes körülmények között

külföld
2023 június 09., 09:15

Egy oroszországi szövetségi bíró zuhant ki 12. emeleti lakása ablakából csütörtökön, a zuhanást nem élte túl.

A kazanyi Artyom Bartenev nős volt, két lány édesapja, felesége a tragédia idején odalent sétáltatta a kutyájukat. A 42 éves férfit Vlagyimir Putyin tavaly nyáron nevezte ki, közigazgatási és polgári ügyekkel foglalkozott.

link Forrás

Az orosz hadsereg ukrajnai inváziója óta több orosz tisztviselő és oligarcha is rejtélyes körülmények között vesztette életét.

  • Az 58 éves Marina Jankina az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette Szentpéterváron, lakása ablakából zuhant ki.
  • Az orosz hatóságok szerint a 72 éves Vlagyimir Makarov rendőrtábornok is öngyilkosságot követhetett el. Vlagyimir Putyin elnök január végén menesztette Makarovot, akit a korábban „az ellenzéki aktivisták és kellemetlen újságírók elleni »vadászat« fő szervezőjének” nevezett.
  • Egy indiai hotel előtt december végén találták vérbe fagyva Pavel Antov Genrikovicsot, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját. A milliárdos, aki egyben kormánypárti politikus és a leggazdagabbnak tartott orosz képviselő, több üzlettársával Indiában nyaralt, amikor tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán.
  • Pavel Antov Genrikovics egyik útitársa pár nappal korábban vesztette életét ugyanott. A 61 éves Vlagyimir Bidanovra eszméletlenül találtak rá a hotelszobájában üres borosüvegek között. Kórházba szállítás közben állítólag infarktus végzett vele.
  • Ivan Pecsorin, aki az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért felelt, szeptemberben kiesett a jachtjából.
  • A Lukoil igazgatója, a háborút kritizáló Ravil Maganov szeptemberben kiesett a kórház ablakán.
  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjében.

(via Newsweek)