Holtan találták a Lukoil egy újabb topmenedzserét, Vitalij Robertusz alelnököt

külföld
március 14., 09:08

„Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy Vitalij Vlagyimirovics Robertusz, a vállalat alelnöke 54 éves korában hirtelen elhunyt” – olvasható a Lukoil sajtóközleményben. Az ukrán Pravda emlékeztet: Robertusz, aki a diplomája megszerzése óta, több mint harminc éve a cégnél dolgozott, a negyedik Lukoil-topmenedzser, aki az ukrajnai orosz invázió kezdete óta meghalt.

Alekszandr Szubotin, a vállalat korábbi csúcsmenedzsere 2022 májusában halt meg; holttestét egy magánházban találták meg. A vizsgálat megállapította, hogy Szubotin halálát akut szívelégtelenség okozta. A holttesttét a Moszkva közelében lévő Mitiscsi településen egy sámán pincéjében találták meg.

Vlagyimir Nekraszov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke 2023 októberében halt meg, szintén akut szívelégtelenségben.

Nekraszov azután állt a Lukoil élén, hogy Ravil Maganov, az előző elnök 2022 augusztusában kizuhant a moszkvai Központi Klinikai Kórház egyik ablakából. (Mostanában nemcsak a Lukoil-topmenedzserek élete forog veszélyben, hanem azoké is, akik egy ablak közelébe tévednek: korábban Marina Jankina, az orosz védelmi minisztérium osztályvezetője, a Loko-Bank 28 éves alelnöke, egy szövetségi bíró és még két orosz üzletember is úgy halt meg, hogy kiesett egy ablakon, de ezzel magyarázták egy Putyin-párti képviselő halálát is).