Eljött a gumicsizmás politikusok ideje

reggel 4
szeptember 16., 02:51

Jó reggelt! Elöntötte a híreket a víz, de azért vannak cikkek, amelyek megúszták szárazon.

Például ez a 4:

Azért a víz

photo_camera Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

Megkezdte a pusztítást Európában a Boris. Településeket vágott el a víz, több helyen nincs áram, házak állnak víz alatt és már több halottja is van a heves esőzés okozta árhullámoknak. Bécset már elérte az áradás, Budapesten hétfőtől emelik harmadfokúra az árvízvédelmi készültséget.

Magyar Péter vasárnap délelőtt a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyről jelentkezett be gumicsizmában, ásóval a kezében. Órákkal később Orbán Viktor is gumicsizmát húzott, majd lement a Római-partra, ahol megállapította, hogy egy nap múlva már a feje fölé fog érni a víz.

  • Érdekes: Pintér Sándor szerint Magyar Péter a társadalom számára hasznos munkát végez

És ha már itt tartunk...

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Lankadt szárnyú héjamadár, tolvaj szarka, megalomániás bolha – a régi ellenzék se kiköpni, se lenyelni nem tudja a Tisza Pártot, pedig mindent megpróbálnak. Együttműködést, személyes sértegetést, negligálást, nemes-nemtelen támadásokat. Eredmény nincs, a Medián szerint ha most vasárnap lennének a választások, kétpárti lenne a parlament.

Maradunk a Nyugat része?

photo_camera Illusztráció: Kovács Bendegúz/444

A magyar családpolitika, a genderügyek és migrációellenesség konzervatív hívószavai sokaknak szimpatikusak az amerikai jobboldalon, a túlzott orosz- és kínai barátság azonban vörös vonal lehet a republikánusok számára is: ez volt az egyik visszatérő üzenet a republikánus hátországból jövő résztvevőktől az Egyensúly Intézet első nagy nemzetközi biztonságpolitikai konferenciáján.

Németh Zsolt ezen a konferencián dilemmaként említette, hogy Magyarország nyugati fejlődési pályán marad-e. Ez a nyárnak is fontos kérdése volt, amikor felpörgött a következményekkel nem számoló diplomácia: Orbán Viktor éppen a magyar uniós elnökség idején borította ki a teljes EU-t. Videós visszatekintés.

Pénzt vagy életet

Diáktüntetők Pintér Sándor kartonfigurájával
photo_camera Diáktüntetők Pintér Sándor kartonfigurájával Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Kijutott az elmúlt években az oktatást érintő kormányzati intézkedésekből, ám kérdéses, hogy ez hogyan fogja befolyásolni a most még iskoláskorú választókat. Mit adott a Fidesz-kormány a fiataloknak, mi az, amit elvett, és milyen hatással lehet mindez a preferenciáikra?

Börtönt vagy behódolást

photo_camera Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

A háborúellenes megnyilvánulások a gyerekek számára sem megengedettek Oroszországban. A még nem büntethető életkorú gyerekek háborúellenes mondataiért, rajzaiért, alkotásaiért a szülőket a szülői kötelezettségek elégtelen ellátása miatt szokták felelősségre vonni. Tüntetni törvény szerint is tilos, aki tiltakozni próbál, könnyen bíróság előtt találja magát, ott pedig nem túl jók a kilátások.

Bese, Bese átka

Bese Gergő a testvére szerint „azért beszélt melegellenesen, mert a kormány is ezt a melegellenes propagandát tolja, ezt várták tőle”. Semjén Zsolt szerint menthetetlen, visszataszító, botrányos, ami történt, Alföldi Róbert szerint filmre kellene vinni.

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Kiemelt videóink