Lankadt szárnyú héjamadár, tolvaj szarka, megalomániás bolha – Magyar Péter és a töpörödő régi ellenzék viszonya

belföld
szeptember 14., 07:08
  • A Medián felmérése szerint a Tisza Párton kívül az összes ellenzéki erő a parlamenten kívül találná magát, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások.
  • A DK minden szemérmét félredobta, kérdés, a beszólogatós posztok vajon már Gyurcsány Ferenc írói munkásságának tekinthetők-e.
  • A Mi Hazánk be van pöccenve.
  • Az MSZP Magyar Péter sikerében a Rendszerváltást! címet viselő szocialista pártprogram sikerét látja.
  • Jakab Péter együtt forradalmárkodna Magyar Péterrel.
  • A Momentum nem különösebben foglalkozik a Tiszával, van elég bajuk nélküle is.

A Medián e heti felmérése szerint egy most vasárnapi választáson olyan helyzet állna elő, amilyenre a rendszerváltás utáni Magyarország történetében még nem volt példa: mindössze két párt jutna a parlamentbe, a 43 százalékos Fidesz és a 39 százalékos Tisza.

Nem érné el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt a most parlamenti frakcióval rendelkező DK, Momentum, MSZP, Jobbik, Mi Hazánk, Párbeszéd és LMP, valamint a Tisza Párt megjelenése előtt erre szintén esélyesnek tartott Kétfarkú Kutyapárt.

A túlélésükért küzdő régi ellenzéki pártok különféleképp reagálnak a Tisza Párt jelentette egzisztenciális fenyegetésre – a Medián felmérésének tanúsága szerint inkább kevesebb, mint több sikerrel. Sorra vettük, mit hogyan tesznek, ha tudnak.

DK: lankadt szárnyú héjamadár

Igazi héjanász az avaron az övék, legalábbis ezt szeretné a DK, amikor vijjogva, sírva, kergetőzve igyekszik beletépni Magyar Péterbe. A Tisza elnöke többnyire vállat von, és azt mondja: Gyurcsánnyal nincs dolga, a DK szavazóival annál inkább.

A párt Magyar Péterrel szembeni stratégiája jól átgondoltnak tűnt, csak közben elvesztették az ellenzéki oldal vezető pozícióját, és a parlamentbe jutásuk is veszélybe került.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.