Lászlónak lenni még mindig biztonságosabb, mint Péternek vagy Tamásnak

POLITIKA
2013 június 30., 14:40
comments 1

Ott tartottunk, hogy aki Péternek, Sándornak vagy Tamásnak nevezné el a fiát, az gondolja újra, hátha a gyerek politikai pályára lépne. Most a Lacik jönnek.

A keresztneveket még mindig a hét főbűn alapján analizáljuk. Ha valaki mondott, vagy tett valamit, ami alapján illik rá egy tulajdonság, azaz bűnös, azt zölddel jelöljük, ha nincs, azt pirossal. Ha semmilyen információ sincs róla, azt írjuk: n. a. (nincs adat), és az ártatlanság vélelme miatt ilyenkor sem tekintjük bűnösnek.

Botka László

Botka László (MSZP)

  1. A kevélység: Amikor miniszterelnöki – de legalábbis pártelnöki – ambíciói voltak, egy könyvben kiretusálták mellőle a vállalhatatlanná vált Gyurcsány Ferencet.
  2. A fösvénység: n. a.
  3. A bujaság: Boldog nagycsaládban él.
  4. Az irigység: n. a.
  5. A torkosság: Rendszeresen eteti hússal a választóit.
  6. A harag: n. a.
  7. A jóra való restség: Pingvineket etetett Botka László. Engem meggyőzött.

Bűnie: 2/7

Kovács László; Simon Gábor

Kovács László (MSZP)

  1. A kevélység: Jelentéktelen pártnak nevezte a koalíciós partner SZDSZ-t, ami nélkül nem lett volna Medgyessy-kormány.
  2. A fösvénység: Több száz millió forintot keresett uniós biztosként, de 71 évesen visszament a Parlamentbe, tavaly pedig meglepte, hogy a pártja nem akarta, hogy alelnök legyen.
  3. A bujaság: Nem kérdés.
  4. Az irigység: n. a.
  5. A torkosság: Kovács László mind megette Ronald Reagan kesudióját, de a söjtöri díszebéd miatt is szégyellte magát.
  6. A harag: Higgadt ember, ordítozni és káromkodni sem láttuk még.
  7. A jóra való restség: 1985-ben az MSZMP Központi Bizottságának tagja lett.

Bűnie: 5/7

Kövér László; Rogán Antal

Kövér László (Fidesz)

  1. A kevélység: Az ellenzék nem talál fogást a kormányon, azért balhéznak a parlamentben és az utcán – mondta Lakitelken. Mégsem ettől kevély, hanem hogy lekommunistázta a Fidesz-székháznál tüntető fiatalok szüleit, miközben a tüntetőket többek között egy elítélt gyilkos ráncigálta. Ráadásul szerinte botrány, hogy az MSZP bejuthatott a parlamentbe.
  2. A fösvénység: Nincs adóssága, 13 millió a megtakarítása, 2011-ben az állam 4 millió forintját költötte benzinre, pedig csak egy 2002-es Seat Alhamrája van.
  3. A bujaság: Nős, három gyereke van. Ráadásul, ha nagyon szeretne csókolózni, biztos nem hordana ilyen bajuszt.
  4. Az irigység: A Gyurcsány-kormány alatt annyira felhúzta magát, hogy megfogadta: addig nem vágatja le a haját, amíg kormányra nem kerül.
  5. A torkosság: Kövér nem torkos.
  6. A harag: Sokat kommunistázik volt MSZMP-s létére, az SZDSZ-szel kapcsolatban pedig rusnya, ragyás képet és Diaboloszt emlegetett, ezeket pedig biztos utálja.
  7. A jóra való restség: A Fideszből mindig is Kövér László volt az, aki az ügynökakták nyilvánosságra hozását a legjobban ellenezte.

Bűnie: 5/7

L. Simon László

L. Simon László (Fidesz)

  1. A kevélység: Felszólította a szocialistákat arra, hogy kérjenek bocsánatot Meggyes Tamástól.
  2. A fösvénység: Munkanélküliek helyett rabokat dolgoztat a földjén, mert szerinte ez hatékonyabb és kényelmesebb, mint munkanélkülieket alkalmazni.
  3. A bujaság: „szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat”
  4. Az irigység: n. a.
  5. A torkosság: Igen.
  6. A harag: Egy költőnek ezeket a mélységeket is meg kell járnia.
  7. A jóra való restség: Bár a kormány láthatóan ellenzi az ügynökakták nyilvánosságra hozását, L. Simon lászló mindig megszavazza Schiffer András javaslatait a kérdés tárgysorozatba vételéről.

Bűnie: 5/7

puch_laci

Puch László (MSZP)

  1. A kevélység: Ahhoz képest, hogy az MSZP Simicskája, szóbaáll az újságokkal, és még azt se szerette volna, hogy Gyurcsány után egy bankár legyen az új miniszterelnök.
  2. A fösvénység: Puch az egyik leggazdagabb ember ma az országgyűlésben, ennek ellenére több üggyel is kapcsolatba hozták már a cégeit.
  3. A bujaság: n. a.
  4. Az irigység: Irigyli Orbántól, hogy „mindent megtehet, annak ellenére, hogy nem tesz jót”.
  5. A torkosság: „Valamikor erősen dohányoztam, de már abbahagytam. Volt olyan, hogy elfogyott három doboz cigaretta egy nap, és úgy gondoltam, ezt már nem lehet csinálni.”
  6. A harag: Ebben a ciklusban a médiában leginkább Gyurcsánnyal üzengettek egymásnak, akinek a helyére korábban Puch pártfogoltja, Mesterházy Attila került.
  7. A jóra való restség: Nem akart az Országház alelnöke lenni, mert nincsenek ambíciói, a háttérben szeret maradni.

Bűnie: 5/7

L. Simon László

Az átlagos politikus László

Öt karakteres, viszonylag erős politikusról van szó, ezért is meglepő, hogy minden eddiginél jobb eredmény jött ki: π. Pontosabban: kb. 3,143.

Ez nem igazán annak köszönhető, hogy lettek volna bizonyítékok arra, hogy Lászlóék nem bűnösök, inkább főleg annak, hogy Botka Lászlóról alig lehet tudni valamit. Olyan tulajdonság nincs, ami mind az öt tesztalanyra illett volna, de a kevélység és a fösvénység tipikus László-jellemvonás.

Jobb ma egy Laci, mint holnap egy Tomi, de azért a hétből legalább három főbűn is legfeljebb egy elégségest érhet. Mindenesetre próbálkozzanak előbb a civil szférával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.