Trafikspotting: A 6 legjobb trafikhelyszín Budapesten

POLITIKA
2013 július 01., 18:43

6. A Dob utcai ikertornyok

A híres szalkszentmártoni ikertrafikot talán nem verik, de mindenképpen figyelemre méltó a közvetlenül egymás szomszédságában nyíló két trafik a Dob utcában. Hétfőn délelőtt, a nyitás hivatalos napján az egyik (a bal oldali) boldogan üzemelt, a másik viszont zárva volt, és még a nyitva tartási időt sem sikerült kiírni a bejárati ajtóra. Külön érdekesség, hogy a képen látható Dob utcai azon kevés budapesti trafik egyike, amelynek van kirakata – néhány újságot odatettek csalogatónak.

dob1

 

5. Tilos a dohányzás

Még mindig nem egészen világos, melyik benzinkútnál nyílik trafik, és melyiknek nem sikerült koncessziót szereznie. Ennél az ÖMV-kútnál, amely az M3-as kivezető szakasza mentén áll, lesz majd trafik, bár hétfőn délelőtt még zárva volt. A benzinkúti üzletben elmondták, hogy a többi még létező dohányüzlethez hasonlóan új cigarettaszállítmányt már nem rendelnek, és július 15-én már csak a nemzeti egységben lesz cigaretta.

omv1280

4. Tescós dohány

A plázákról sem lehet pontosan tudni, melyiknek sikerült beszállnia a nagy trafikbizniszbe, és melyik marad ki belőle. A Reitter Ferenc utcai Tesco Express épületében mindenesetre hétfő délelőtt lázasan folyt az építkezés. A munkások szerint napokon belül elkészül a nemzeti trafik, amire már jó előre feltették a tescós molinót.

tesco

3. Dohány és egészségügy

Ügyes árukapcsolást sikerült megvalósítani a kispesti Ady Endre utcában, ahol a nemzeti trafik közvetlenül egy egészségügyi termékeket forgalmazó bolt és egy fogászat mellett, ugyanabban az épületben kapott helyet.

ady1280

2. Nemzeti és nem nemzeti

Hol lehetne jobb helyen egy nemzeti trafik, mint egy nem nemzeti trafik mellett? Az Alkotás utcában, a déli pályaudvar mellett a szokásos tejüveg portállal, kirakat nélkül nyitott meg hétfőn ez az egység. Mellette még két hétig maradhat a simán csak "dohányboltnak" nevezett konkurencia.

alkotas1280

1. A legnagyobb trafikkoncentráció a világon

Látogasson el a világ bármelyik pontjára, Alaszkától Indonéziáig, cövekeljen le egy ponton, és nézzen körül: hány trafikot lát szabad szemmel? Szemfüles olvasónk bejelentése nyomán Kőbánya és Rákoskeresztúr határán találtuk meg a rekordert: a Pesti út két oldalán egészen pontosan hat nemzeti trafikot lehet egy jól irányzott fordulattal megtekinteni. Ha tud trafikdúsabb helyet a világon, mindenképpen küldje el nekünk, mert addig ez a hivatalos világcsúcs. Panorámaképünk a helyszínről:

panorama

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.