Kövér maximális pénzbüntetést szabott ki a monoklis tiltakozás miatt Vadaira és Szűcs Erikára

130-130 ezer forintos büntetést javasol Kövér László házelnök Vadai Ágnesre és Szűcs Erikára, akik kedden az asszonyverő Balogh József ellen tiltakoztak a parlamenti ülésteremben.

A DK-s képviselők, és a páholyban mögöttük ülők a nők elleni erőszakra hívták fel a figyelmet, Vadaiék monoklit is festettek az egyik szemük köré. A háttérben lévő nők egy-egy lapot is feltartottak, amin a „Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirat volt.

Fotó: Vadai Ágnes / Facebook

Az elnöklő KDNP-s Latorcai János szerint ezzel súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét, és felkérte a teremszolgálatot a páholy kiürítésére. Figyelmeztette az akcióban részt vett két képviselőt és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog indítani. Kövér László a jegyzőkönyvre hivatkozva a két képviselő tiszteletdíjának csökkentését kezdeményezte. Az indoklás szerint "a tiszteletdíj maximális összegű csökkentésére tettem javaslatot, mert a képviselők a plenáris ülésen tanúsított magatartásukkal az Országgyűlés rendjét súlyosan sértették".

A Fidesz-frakcióból kilépett Balogh József független képviselőként továbbra is a parlament tagja, nem kíván lemondani.

 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.