Az ügyészségtől a NAV elé vonultak a tüntetők

A Legfőbb Ügyészség előtt indult az a tüntetés, amit civilek hívtak össze, mert ma reggel a rendőrség házkutatást tartott Horváth Andrásnál, és az ezermilliárdos áfacsalás vádjával nyilvánosság elé álló ex-NAV-os iratait és számítógépét is lefoglalták.

fotó (4)

Pár tucatnyian jelentek meg a tiltakozáson, a helyszínről jelentkező Plankó Gergő szerint szinte újságírótúlsúly volt tapasztalható.

Politikusok közül elején csak Schiffer András, az LMP frakcióvezetője bukkant fel, azóta Vágó Gábor is megjelent.

Fotó: Botos Tamás

A tüntetés egyik szervezője, Kiss Soma Ábrahám elmondta, hogy még egy félórát várnak, aztán a NAV Széchényi téri épülete elé fognak átvonulni. A mai tüntetést azért szervezték, hogy felébresszék végre az emberekben a tettvágyat. Lesz egy nagyobb tüntetés is, december 28-án, reményeik szerint ezen Horváth András is beszédet mond majd.

A tüntetést amúgy csak ma kora délután kezdték el szervezni, a kapkodás és a nagy hideg is oka lehet, amiért csak ennyien jelentek meg, a szervezők ezért gondolkodnak előre bejelentett tüntetésben is.

A mostani tüntetésen Horváth nem jelent meg, de a szervezők szerint azért, mert éppen az ügyvédjével egyeztet. De üzente, hogy nem adja fel.

A tüntetők ezután a NAV épülete elé érkeztek, jelenleg a lépcsőknél vannak.

fotó (3)

A rendőrség határozott létszámmal biztosítja a tüntetést, bármilyen fejleményről természetesen beszámolunk majd.

A hatóságok végzik a munkájukat

A tüntetéssel egy időben közleményt adott ki a házkutatásról a Fidesz is. A párt szerint a rendőrség végzi a munkáját, az adóhatóság volt dolgozójának pedig minden bizonyítékot át kéne adnia a nyomozóhatóságnak.

Kocsis Máté szerint a Fidesz

mindig is arra kérte Horváth Andrást, hogy tárja fel a dokumentumait, álljon a hatóságok rendelkezésére, és adja át nekik a nála lévő konkrét bizonyítékokat, ha már a nyilvánosságnak vagy politikusoknak nem mutatja meg.

Azt, hogy a Fidesz hogyan és hányféleképpen szabotálta eddig, hogy Horváthot ne hallgathassa meg parlamenti vizsgálóbizottság, Kocsis nem hozta szóba.

Kocsis szerint a nyomozóhatóságok egyetlen dolgot tehetnek most, hogy eljárnak az ügyben.

Ez történik éppen most.

- mondta Kocsis.