Csak az irigyeknek nem tetszenek az olimpiai ruhák

DIVAT
2014 január 31., 14:06
comments 57

Nemrég megírtuk, hogy a MOB hogyan és mennyiért vette a magyar csapat formaruháit. A MOB nem az olimpiai ruhákat eddig gyártó cégekkel állapodott meg, hanem gyorsan újakat keresett, hogy beszerezze a ronda olimpiai ruhákat a magyar csapatnak. A melegítőket gyártó cégről, a Fanitex Kft.-ről azóta még érdekesebb dolgok derültek ki.

photo_camera Fotó: Beliczay László / MTI

A MOB honlapján megjelent cikkben először a Fani Sportot jelölte meg gyártóként. Ennek a cégnek a tulajdonosáról, Faniszló Józsefről csütörtökön megírtuk, hogy  szerepel a NAV 2013 év végi listáján is, ahol azok az adótartózók szerepelnek, akik legalább 180 napja, legalább 10 millió forinttal tartoznak az adóhivatalnak. A MOB pénteken helyreigazítást kért, és közölte az a cég nem is adótartozó, amivel megállapodtak.

photo_camera Az eredeti szöveg

Ők ugyanis nem a Fani Sport Kft.-vel állapodtak meg, hanem a Fanitexszel, ami Faniszló József felesége nevén van. A helyzetet tisztázandó, utólag bele is nyúltak az eredeti hírbe, ami bemutatta a magyar ruhákat, hogy beleírják a Fanitex nevét.

photo_camera Az utólag átírt szöveg.

Faniszló Józsefet is megkerestük, aki elmondta, hogy több nemzetközi és magyar céggel működnek együtt, és folyamatosan a magyar cégek, a magyar ipar érdekében dolgozik. Szerinte igazságtalanok a ruhákat ért kritikák, mert például a szervátültetettek világjátékára tervezett ruhákat is ők csinálták, és azt a német sajtó állítólag egy szinten emlegette Tom Ford és más nagy tervezők ruháival. Faniszló szerint a magyar rosszindulat lehet a háttérben, ami irigy más emberek sikeréért.

"Lépésenként kell haladni a siker felé" - mondta Faniszló

 

photo_camera A Fani Sport ruhái, MOB.hu

A MOB szerint az Adidas évtizedek óta most először nem akarta legyártani a magyarok nemzeti ruházatát. Ez az a ruha, amiben majd felvonulnak a sportolók. Mert a nyári olimpiával ellentétben itt nincsenek külön felvonulós formaruhák. A nemzeti melegítőket hordják a sportolók.

Mivel kevés volt az idő, megkerestek cégeket, hogy prezentáljanak náluk. Ebből december végére lett megegyezés. Így jött ki, hogy a nemzeti melegítőket a Fanitex gyártja, az elegáns ruházatot pedig a Virginia Kft. Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke szerint így is csoda, hogy ilyen hamar el tudtak készülni a ruhákkal.

photo_camera MOB.hu

Az Indexnek az Adidas azt mondta, hogy ők már a nyáron mondták a MOB-nak, hogy nem tudják legyártani a nemzeti ruházatot, így a MOB-nak semmi oka nem lett volna arra, hogy az utolsó pillanatban keressen új céget. Érdekesség még, hogy Faniszló József fia, Faniszló Norbert korábban az Adidas kereskedelmi marketingmenedzsere volt. Előtte pedig a Fani Sportnál dolgozott. Faniszló erre csak annyit mondott, hogy a fia már egy éve eljött az Adidastól.

Azt is mondták, hogy nem 42, hanem csak 22 millió forintba kerültek a ruhák, mivel csak negyven ember kapott belőlük. Szocsiba viszont elvileg 60 ember utazott a magyar csapattal, és a ruhák fejenként 720-800 ezer forintba kerültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.