Oroszország minden olimpiai aranyérmesnek ad egy valag pénzt és egy új Mercedest

sport
2014 február 28., 14:48
comments 18

Nem lehet rossz orosz aranyérmesnek lenni a téli olimpia után. A világnak ezen a részén hagyomány volt mindig a győztes sportolók istenítése és a vesztesek munkatáboroztatása. Most is ez van. Az aranyérmes téliolimpikonok 120 ezer dollárt és egy Mercedes GL-t adott a kormány. Julija Lipnickajánál ez egy kicsit necces is volt, mert 15 évesen még nem vezethet.

photo_camera Ez egy Mercedes GL

Az ezüstérmesek egy Mercedes ML-t és 76 ezer dollárt, a bronzérmesek pedig egy Mercedes GLK-t és 52 ezer dollárt kaptak. Összesen 45 autót osztottak ki. Csak összehasonlításként, az USA csak 25 ezer dollárt adott egy aranyéremért, de a világnak azon a részén egészen máshogy kezelik az olimpikonokat, mint a posztszovjet kulturtájon. A legtöbbet egyébként Kazahsztán adta volna, 250 ezret, de nem szereztek aranyat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt