A Volán nem fogja kirúgni a BKV-tól átvett buszsofőröket

A Volánbusz veszi át az agglomerációs járatok üzemeltetését a BKV-tól. Most közleményben jelentették be, hogy szükségük van annak a 320 sofőrnek a munkájára, akik az átveendő vonalakon dolgoznak.

A korábban a BKV által üzemeltetett agglomerációs járatokat tavasztól a Volánbusz teljesíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése alapján, a központ korábbi közleményei szerint a Volánbusszal úgy kötötték meg a szolgáltatási szerződést, hogy abban előírták 320 buszvezető átvételét.

A Népszabadság írt kedden arról, hogy még nem tudni, ki megy át a Volánbuszhoz. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője a lapnak azt mondta, sok a bizonytalansági tényező, nem tisztázott, hogy pontosan hány buszvezető kerül át és milyen munkaszerződéssel a Volánbuszhoz.

Az átállás kétszázezer ember közlekedését befolyásolhatja majd, Volánbusz fog járni Budakeszire, Budaörsre, Diósdra, Gyálra, Nagykovácsiba, Pécelre, Remeteszőlősre, Solymárra, Szigetszentmiklósra és Törökbálintra is.

A váltás a választás napján, április 6-án megy majd végbe.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.