Április elején káosz várható a BKV-nál

Április hatodikán, a választások utáni nap venné át az első agglomeráció járatokat a Volánbusz a BKV-tól, de egyelőre fogalmuk sincs a buszvezetőknek, hogy kiket venne át a Volán és kinek szűnik meg a munkahelye, írja a Népszabadság. A Volánbusz szerint már megállapodtak minden részletről, az BKV szerint ez még nem történt meg, így a fővárosi cégnél még nem készültek egy a jövő hónapi beosztások sem. Az átállás közel kétszázezer embert érint, április elejétől a Volán buszai járnak majd Budakeszire, Budaörsre, Diósdra, Gyálra, Nagykovácsiba, Pécelre, Remeteszőlősre, Solymárra, Szigetszentmiklósra és Törökbálintra.

volanbusz

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a BKV-nak nincsen hivatalos ütemterve az átállásról. A Népszabadság szerint a buszvezetők körében komoly félelem, hogy maguktól kéne jelentkezni a Volánnál, vagy BKV, BKK intézi az áthelyezésüket. 320 buszvezető áthelyezéséről Bolla Tibor BKV vezérigazgató azt mondta, hogy:

egyelőre semmilyen megállapodás nincs megkötve, a jelenlegi egyeztető fázisban körültekintően és a lehetőségeinkhez képest méltányosan járunk el.

BKK webkikötőnkhöz küldött közleményében azt írják, hogy

NO PARA, MINDEN OKÉ LESZ!