Április elején káosz várható a BKV-nál

Budapest
2014 március 11., 08:24

Április hatodikán, a választások utáni nap venné át az első agglomeráció járatokat a Volánbusz a BKV-tól, de egyelőre fogalmuk sincs a buszvezetőknek, hogy kiket venne át a Volán és kinek szűnik meg a munkahelye, írja a Népszabadság. A Volánbusz szerint már megállapodtak minden részletről, az BKV szerint ez még nem történt meg, így a fővárosi cégnél még nem készültek egy a jövő hónapi beosztások sem. Az átállás közel kétszázezer embert érint, április elejétől a Volán buszai járnak majd Budakeszire, Budaörsre, Diósdra, Gyálra, Nagykovácsiba, Pécelre, Remeteszőlősre, Solymárra, Szigetszentmiklósra és Törökbálintra.

volanbusz

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a BKV-nak nincsen hivatalos ütemterve az átállásról. A Népszabadság szerint a buszvezetők körében komoly félelem, hogy maguktól kéne jelentkezni a Volánnál, vagy BKV, BKK intézi az áthelyezésüket. 320 buszvezető áthelyezéséről Bolla Tibor BKV vezérigazgató azt mondta, hogy:

egyelőre semmilyen megállapodás nincs megkötve, a jelenlegi egyeztető fázisban körültekintően és a lehetőségeinkhez képest méltányosan járunk el.

BKK webkikötőnkhöz küldött közleményében azt írják, hogy

NO PARA, MINDEN OKÉ LESZ!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.