Elkóborolt öt mozdony Sopronból

Tbg
közlekedés
2014 április 30., 05:54
comments 29

Április 22-én éjszaka öt, egymáshoz kapcsolt mozdony gurult el magától a soproni vonatállomásról, írja a Kisalföld. Egészen a fertőbozi állomásig jutottak a GYSEV által üzemeltett Taurus nevű mozdonyok. Fertőboz Soprontól kb. 10 km-re fekszik.

photo_camera Flirt Taurus (Fotó: GYSEV)

Szerencsére a pályán nem közlekedett más vonat, így gond nem lett. A vasutasok egyébként figyelték a kóborló szerelvények mozgását, tehát tudták, hogy mozog a szerelvény.

A biztosítóberendezések, így pl. egy közúti kereszteződést is őrző közlekedési lámpa, működött a szellemvonatok mozgásakor.

A magyarázat az lehet, hogy nem húzták be eléggé a féket, spekuláltak a Kisalföldnek a "vasutaskörök", a Flirt típusú motorvonatok pedig könnyen gördülnek, három ember képes őket eltolni. (Kisaföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.