Lázár a padon: Közmunkára jelentkeztem

POLITIKA
2014 május 21., 18:57
comments 137

A makói víztorony előtti játszóteret szerda délután puha gyerekzsivaj töltötte meg. Volt, aki körbe-körbe biciklizett, mások a forgóhintán játszottak, és a homokozó sem volt üres, csak mi voltunk egy kicsit zavarban. Biztos, hogy jó helyre jöttünk? Úgy tudtuk, itt tart majd utcafórumot Lázár János államtitkár, de a tervezett kezdés előtt negyed órával még semmi nem utalt arra, hogy a magyar politika egyik legnagyobb machinátora fel fog bukkanni.

photo_camera Képek: Botos Tamás

Aztán tényleg elkezdett megtelni a játszótér széle, Lázár János pedig egy kis késés után meg is érkezett, és olyan lendülettel pattant fel egy padra, hogy Robin Williams a Holt költők társaságában ahhoz képest lajhárszerűen tápászkodott. A padon egyébként ültek ketten is, de Lázár előzékenyen biztosította őket arról, maradjanak csak ott nyugodtan.

#pad #fidesz #nep

A Fidesz vezető politikusainak körében egyébként az utóbbi időben terjedő mikrotrend-őrület a padozás - hétfőn Orbán Viktor állt fel egy padra, és háborgott a strasbourgi bíróság döntésén. Reméljük, nemsokára alacsonyabb rangú fideszesek is megengedik ezt maguknak, és Hoppál Péter egy piros padon állva tájékoztatja majd a közvéleményt arról, hogy Bajnai Gordon felháborítót lájkolt.

Lázár a napokban végigjárja a környék településeit, meglátogatja a képviselőtestületeket, és több helyen fórumot is tart.

Adjanak valami feladatot

Mondhatom azt is, hogy közmunkára jelentkeztem. Mondtam a képviselőknek, a legnagyobb rémületükre, hogy adjanak valami feladatot

- mondta, mintha csak hergelni akarta volna azokat, akik arisztokratikusnak tartott hobbija miatt támadják. A közönség derült, de az igazi azért az lenne, ha továbbvinné ezt a vonalat, és látnánk őt neonsárga mellényben fagyott eurókat olvasztani hajszárítóval.

Bocsánatos bűn

És bár Lázár általában nem visszafogottságáról ismert (például halálbüntetés-ügyben, amit akár le is csaphatott volna a strasbourgi fejlemények miatt), EP-választás-témában most kifejezetten szelíd beszédet mondott. Sőt, olyat is megengedett magának, amit fideszes politikus kampányban már régen.

Bocsánatos bűn, ha valaki nem a Fideszre szavaz. Az viszont nem, ha valaki nem megy el szavazni. Brüsszelben olyan dolgok dőlnek el, ami a mindennapi életünket érinti. Az emberek úgy érzik, hogy elvégezték a dolgukat. Aki kormányon akart tartani minket, az is, és aki el akart küldeni minket, az is. De el kell most menni.

Lezáratlan tárgyalások vannak arról, hogy a Magyarországnak járó pénzt hogy osszuk el a lakosság között

- mondta, és ebben a megfogalmazásban ott a padon egészen joviális dolognak tűnt az uniós pénzek befagyasztása, amivel Lázárnak azért bőven van még dolga, annak ellenére, hogy éppen a pénzek elosztását kellett volna felgyorsítania.

Nem téma a fagyasztás

Bár a közönségnek lehetősége volt kérdeznie, erről egyáltalán nem kérdezték őt - Lázár a fórum után azt mondta, máshol sem szokták ilyesmiről kérdezni, nem nagyon érdeklik az embereket az uniós ügyek, kivéve persze azokat a vállalkozókat és szervezeteket, akiket súlyosan érint a pályázatok leállása.

A vállalkozók azért szóba kerültek a beszédben is.

Mi arra fogunk törekedni, hogy az uniós forrásokat magyar kis- és középvállalkozók kapják meg, míg Brüsszel inkább a hozzájuk közelebb álló cégeket preferálná.

Ebben egyébként a lázári értelemben vett Brüsszel kifejezetten hasonlít a Fideszhez, de ezt nem tette hozzá.

Tegye fel a kezét, aki brüsszeli milliárdokat szokott osztani! Nem látom a kezeket a magasban!

A következő ciklusban 8200 milliárd forint uniós forrást kell elosztanunk, ez soha nem látott lehetőség

- és persze egy jellegzetes lázári félmosoly mellett azért csak nem tudta magában tartani azt hogy KI A LEGNAGYOBB KIRÁLY A JÁTSZÓTÉREN???, ami politikusul úgy van, hogy

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ehhez a munkához nem lesz közöm.

Királysága alatt pedig nyugalmat ígért.

Ebben az országban sokaknak magas a vérnyomása, és mintha az ország is 200/120-on pörögne. Ez talán még így marad az önkormányzati választásokig, de aztán ideje lesz, hogy az visszaálljon a normális 120/70-re.

Az arzén és a hölgyek

A kérdések aztán elég bátortalanul indultak be, és főleg helyi ügyekről szóltak. A makói ivóvíz kérdése - ami nem felel meg az uniós szabványoknak - Lázár szerint jó példa arra, miért kell szavazni - Brüsszelben úgy döntöttek, túl magas az arzén szintje itt, miközben soha senki nem panaszkodott még a makói ivóvízre.

“Azok az idős hölgyek, akik a régi idők módszerei alapján arzénnal akarják rendezni családi kérdéseiket, a makói ivóvíznél biztosan jobb módszert kell találjanak.”

Lázár pedig biztosította a helyieket, hogy lesz Makón is egy irodája, ahol rendszeresen tart majd fogadóórákat, és felkereshetik majd a kérdéseikkel. Aztán lassan visszaállt a játszótér nyugalma.

És ha valakinek megjött volna a kedve, itt ajánljuk tavalyi cikkünket: Lázár TUTI/SOHA NEM lesz miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.