https://444.hu/assets/1katasztrofa444-animated.gif

Belföldön nyaralna? Íme a 6 legizgalmasabb magyarországi desztináció!

katasztrófa
2014 július 12., 08:50
comments 48

Van, aki több ezer kilométert képes utazni egy veszélyes övezetbe, csak hogy megtekintsen egy tornádót, egy árvizet vagy egy vulkánkitörést. Ön ne tegye! Magyarország barátságos, vendégszerető és

természeti katasztrófákban gazdag ország.

Idén nyáron olyan sok van belőlük, hogy mindenképpen érdemes itthon nyaralni, ezzel fellendül a belföldi turizmus, élénkülnek a hazai vállalkozások, gazdagszik az ország. Fogadják szeretettel a legkalandosabb magyarországi úti célokat, veszélyességi sorrendben. A legjobbak megcsinálják a Grand Slamet, és egy nap alatt bejárják mind a hat helyszínt!

6. Tigrisszúnyog a déli határvidéken

6szunyog

A félelmetes tigrisszúnyogot (Stegomyia albopicta) a szomszédos országokban már észlelték, és bármelyik pillanatban átlépheti a magyar határt. A sárgalázat és más betegségeket terjesztő, fekete-fehér csíkos halálosztó várhatóan déli irányból közelít, ezért aki el szeretné csípni, a legjobban teszi, ha Röszkénél vagy Letenyénél várakozik egy kamionparkolóban. Lehetőleg bukósisakban.

tigrisszunyog1

5. Alligátorteknős a veresegyházi tóban

5teknos

Először úgy volt, hogy keselyűteknős (Macrochelys temminckii) ólálkodik a magyar fővárostól nem messze, a festői szépségű Veresegyháza tavában, aztán később kiderült, hogy "csak" alligátorneknős (Chelydra serpentina). "Csak"? Az aligátorneknős ugyanúgy tud harapni, mint a keselyűről elnevezett rokona, és bár végtagcsonkolásra nem képes, aki találkozott vele, mondjuk Biatorbágyon, egyáltalán nem vágyik a viszontlátásra. A veresegyházi tó megközelítése csak megfelelő védőfelszerelésben javasolt!

Keselyűteknőst fogtak ki egy veresegyházi tóból

4. Lépfene a feketeréti nádasban

4lepfene

Nagyon valószínű, hogy egy tiszafüredhez közeli legelő mellett, a feketeréti nádasban lappang a rettegett lépfene, ami két állat halálát okozta egy marhatelepen. A nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal, a Nébih szerint "a nádasban történő tartózkodás önmagában nem jelent humán-egészségügyi kockázatot". De akkor azt magyarázza meg valaki, ki ez a két ember az MTI képén, és miért öltözött olyan ruhába, mintha atomtámadásra készülne! A környékre látogatóknak hasonló védőöltözéket javasolunk, biztos, ami biztos.

lepfene_mti1

3. Szar a Balatonban

3szar

Egy balatonfüredi úszóversennyel kezdődtek a bajok, amit tetézett az Origo cikke, miszerint a hajósok a tóba ürítik a vécétartályok tartalmát. A vitorlázók mindent cáfolnak, ők a kikötőkben szarnak, tehát a Balatonon nincs se szarfelhő, se szarszőnyeg, és hiába maradt el a Fun Fest, az ÁNTSZ közölte, a tó vize kiváló minőségű, amit a fideszes Glattfelder Béla azzal bizonyított, hogy beleivott. Minderről személyesen is szeretne meggyőződni? Irány a Balaton!

glattfelder

2. Medve Hevesben

2medve

Heves megye északi részén, Erdőkövesd határában, Istenmezején többen is látták a medvét, ami a feltételezések szerint a szlovák határon hatolt át illegálisan és kötött ki hazánk északi erdőiben. Szemtanúk szerint a medve nagy, nem érdemes a közelébe menni, Ön se tegye!

medve2

1. Kaukázusi medvetalp Gergelyiugornyán

1medvetalp
Ha lehet, még a medvénél is veszélyesebb a medvetalp, pedig ez csak egy növény. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Vásárosnaményhez közeli Gergelyiugornyán észlelték a Kárpátaljáról beszivárgó, rettegett kaukázusi verziót, aminek nemcsak az érintése fájdalmas, de a benne levő méreganyag bőrrákot, a szembe kerülve pedig vakságot is okozhat. Óvatosan!

medvetalp2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.