Emlékeznek arra az óriási adatlopásra, amiben 1,2 milliárd jelszót szereztek meg az orosz hackerek?

TECH
2014 augusztus 07., 16:15
comments 58

Igen, amiről én raktam ki egy rövid posztot kedden későn este, aztán Király kolléga egy másikat szerdán. Hát most úgy néz ki, hogy valami nem stimmel körülötte. Nyilván az 1,2 milliárd jelszó az nagyon sok, és fenntartással is kezeltük volna a hírt, de hát mégis csak a New York Times írta, és ők meg biztos nem ülnek fel mindenféle hülyeségnek. De, úgy néz ki, hogy felülnek ők is, és aztán így meg mi is. Bruce Schneier kriprográfuspápa tett ki egy posztot a blogjára, amiben részletezi, hogy szerinte mi minden nincsen rendben a hír körül. Leginkább az, hogy a Forbes szerint a cég, amelyik az ellopott adatokra rátalált, 120 dollárt kér potenciális ügyfeleitől, hogy megnézzék, hogy rajta vannak-e az oroszok listáján. Amit ugye csak ők ismernek. Sőt a világ is csak onnan ismer, hogy ők elmondták a New York Times-nak, hogy ismerik. Innen meg tényleg tűnik zseniális médiahacknek a dolog, mint valódi sztorinak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.