Mariupolt lövik a tűzszüneti tárgyalások előtt alig néhány órával

külföld
2014 szeptember 05., 08:04
comments 136

Minszkben hamarosan elkezdődik a tárgyalás az ukrán kormány, az orosz kormány és a donyecki felkelők között a tűzszünetről. Közben azonban kemény harc dúl Kelet-Ukrajnában.

Az oroszok által támogatott felkelők lőni kezdték pénteken Mariupol kikötővárost. Mariupol a Fekete-tenger partján lévő félmilliós város, és tavasszal voltak már itt összecsapások, aminek végén az ukrán kormány ellenőrzése alá került.

photo_camera Ilyen volt békeidőben Mariupol

 

Az utóbbi napokban azonban a felkelők offenzívát indítottak, és éppen ez az a front, ahol a NATO orosz katonákat látott bevonulni Ukrajnába.

Mariupol azért is fontos lehet az oroszoknak, mert ha közvetlen szárazföldi összeköttetést akarnak a márciusban elfoglalt Krím-félszigettel, akkor muszáj megszerezniük ezt a várost is. Most csak tengeren lehet Oroszországból a Krímbe jutni. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.