Az oroszok és az amerikaiak közösen találtak rengeteg olajat az Északi-sarkkör alatt

külföld
2014 szeptember 28., 18:23
comments 46

Az orosz állami Rosznyefty jelentése szerint az amerikai partnerükkel, az Exxon Mobillal közösen találtak olajat az Északi-sarkkörnél.

A fúrást a közlemény szerint rekordidő alatt vitték véghez, de most a projekt veszélybe kerülhet az amerikai szankciók miatt. Egyelőre kérdés, hogyan mehet majd így tovább az együttműködés. De azért nem lenne túl merész fogadás, hogy lesz majd valami megoldás az ügyre.

Környezetvédők korábban többször is hevesen tiltakoztak az érintetlen környezetben zajló fúrás ellen. Az orosz cég vezetője, Igor Szechin, akit amúgy személy szerint is szankciók sújtanak, azt mondta, hogy elképesztő olajmintákat hoztak a felszínre. Becslése szerint százmillió tonna olaj és 338 milliárd köbméternyi földgáz lehet a sarkkör alatt.

Ez a mi közös győzelmünk

- mondta az orosz oligarcha, majd köszönetet mondott nyugati partnereinek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.