Magyarország barátait cseszteti az EBESZ

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet ismételten felszólította az azerbajdzsáni vezetést, hogy hagyja békén a szabad médiát, ne gyakoroljon politkai nyomást a sajtóra, ne börtönözzön be ellenzéki és emberjogi aktivistákat olyan kamuvádakkal, mint adóelkerülés vagy illegális üzleti tevékenység - írja a Reuters.

Azerbajdzsánban nemrég megtiltották a média képviselőinek, hogy kiutazzanak egy grúziai konferenciára. Egy blogger megpróbált eljutni a rendezvényre, de még a reptéren őrizetbe vették. Az EBESZ egyik szakértője szerint az országban

„gyakorlatilag a független azeri média minden képviselőjét és minden médiával foglalkozó civilszervezetet különböző, sokszor megalapozatlan és zavarba ejtő vádakkal, szándékosan üldöz a kormányzat.”

Ilham Alijev, azeri elnök kedden reggel lesz Orbán Viktor vendége a parlamentben. A politikusok az MTI szerint több területet is átfogó egyezményeket írnak majd alá.

Az elnök nem először jár Magyarországon, 2008-ban fotózkodott vele

(AFP)

és

(AFP)

is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.