Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy a kormánytagok között bárki korrupt lenne?

2014 december 4., csütörtök 11:55

Ha a Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor saját lapjában, és nem a Mandineren írta volna meg a kormányt bíráló (röviden: nem ezért békemeneteltünk, hogy ti lopjatok) írását, végre vették volna a Kerényi Imre-által megálmodott újságot. Ráadásul a következő szám is tele lett volna a válaszokkal. Így sem rossz persze, ahogy a CÖF-ösök próbálják lerúgni magukról a lelkesen békemenetező szerzőt, és még egy hetyettes államtitkár is fontosnak tartotta, hogy reagáljon az írásra.

Nekem Bencsik Gábor írása alapján úgy tűnt, hogy a semmiből vett lakásokkal, órákkal, ilyesmikkel lett tele a töke, de Dömötör Csaba azonnal áthúzta ezt "az igaztalan és nem bizonyított vádak érik külföldről a kormányt" harcmezőre, ott pedig már ismerősen mozgott.

És onnantől jönnek az ilyen gondolatok:

Szeretném egyértelművé tenni, hogy a miniszterelnök sem tűri el, hogy bármilyen visszaélés történjen a közpénzekkel. Több alkalommal is egyértelművé tette, nem tűri a korrupciót. Bizonyára Ön sem gondolja, hogy a miniszterelnök azért nem tesz lépéseket, mert tanácsadói megtévesztik, sokkal inkább azért, mert a kormánytagok vonatkozásában egyetlenegy jogilag értelmezhető vádat sem fogalmaztak meg.

Vagyis nincsenek itt semmilyen megmagyarázhatlan forrásból vásárolt házak.

És például:

Mind a mai napig – bár a kormány több alkalommal is kérte: aki konkrétumokról tud, álljon elő velük – mind a hazai, mind pedig a nemzetközi térben csak homályos utalások hangozottak el. Ez nem lehet véletlen, ugyanis ha ezeket jogállami módon, a jogrendszer számára is megragadhatóan megfogalmaznák, azonnal kiderülne a vádak üres jellege, és a kormány tagjai könnyen bizonyíthatnák feddhetetlenségüket sorozatos helyreigazítási perekkel.

Ennyit a korrupciós ügyekről, mindenki menjen a dolgára, tessék szerkeszteni szépen tovább a Magyar Krónikát.