Hétfőn megbénulhat Magyarország

POLITIKA
2014 december 14., 11:46
comments 433

December 15-én országszerte több tüntetést is szerveznek a kormány intézkedései ellen. Több helyen félpályás útlezárásokkal tiltakoznak majd a demonstrálók, így jó esély van arra, hogy a fővárosban és az ország több pontján komoly fennakadások lesznek a közlekedésben.

Megpróbáljuk összeszedni, mire lehet számítani.

A LIGA Szakszervezeti Szövetség még december 4-én jelentette be, hogy mivel a kormány nem hajlandó teljesíteni a követeléseiket, december 15-én, hétfőn reggel 7 és délután 4 között az ország több pontján félpályás útlezárásokkal tiltakoznak. Követeléseik között szerepel a korkedvezményes nyugdíj meghosszabbítása, a cafetéria adóterheinek visszacsökkentése, a költségvetési törvény szociális partnerekkel történő megvitatása, a munkavállalókra hátrányos új jogszabályok felülvizsgálata és a sztrájktörvény visszaállítása.

Egész napos lezárások

Budapesten reggel 7 és délután 4 között lezárják a 11-es főút (Szentendrei út) Batthyány utcai szakaszát a Mátyás király út és a Szent István utca között a III. kerületben. A rendőrség azt javasolja, hogy így kerüljék ki a torlódást:

photo_camera Piros a lezárás, kék a kerülőút.

Ugyanígy reggel 7 és délután 4 között lesz félpályás lezárás az Andrássy úton, a Hősök tere és a Bajza utca között. A rendőrség térképén itt nem javasol kerülőútvonalat.

20141312131003

Lezárják az M3-as bevezetőt a 11-es kilométerszelvény és a Szilas pihenőhely között a főváros felé, itt csak belső sáv lesz szabad. Kerülni az M0 körgyűrűn érdemes, és valahol máshol bejönni a városba.

20141312131100

 

Reggel 7 és délután 4 között lezárják az észak felé vezető sávot szinte az egész budai alsó rakparton is.

photo_camera Rákóczi híd és az Üstökös utca között lesz lezárás. Ez is a police.hu képe, tehát alul az ott egy rendőrségi gép tálcája!

Reggel hét és este hat között félpályás útzár lesz a 4-es főúton Ferihegynél is, így aki a Liszt Ferenc Reptérről jönne Budapest felé, az is számítson késésre.

ferihegy

Reggeli lezárások

A fentieken kívül csak reggel 7 és 8 között zárják le a XI. kerületben az Egér út egyik felét a Körberki út közelében. Így:

20141312131259

 

Szintén csak reggel lesz félpályás lezárás a Nagykőrösi úton, a Hoffer Albert úttól a Határ út irányába,

20141312131358

 

és az M3 bevezetőn a Szerencs utcai kereszteződéstől a Hungária körút irányába.

szerencs u

 

Reggel és este konvojok gyülekeznek majd az M5 bevezetőjén is a Peugeot Centernél, így itt érdemes félpályás lezárásokra számítani reggel.

Az egész országban

A budapestieken kívül az ország minden nagyobb városa környékén lesznek félpályás lezárások a fontosabb főutakon. Nem ússza meg sem Szeged, sem Kecskemét, sem Veszprém, sem Debrecen, sem Békéscsaba, sem Miskolc, sem semmi. A teljes országról készített térképet, ami jelöli a lezárásokat, ide kattintva lehet elérni. De érdemes vigyázni a lezárások hosszára, mert azt ez a térkép nem jelöli.

mo

 

Magyarországot a vele szomszédos államok felé érdemes kerülni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.