Csöppet homofób civil szervezetek támogatására büszke az államtitkár

POLITIKA
2015 január 07., 05:22
comments 553

„Volt szerencsém az Egyesült Államokban egy komoly családügyi konferencián részt venni, ahol a magyar kormányról rendkívül elismerő módon nyilatkoztak. Számos olyan civil szervezet és kongresszusi képviselők ismerték el a magyar kormánynak családokért tett erőfeszítéseit és munkáját, ami azt gondolom, hogy nekünk egy fontos visszajelzés.”

Ezt Veresné Novák Katalin családügyi államtitkár mondta a Kossuth Rádióban. Az államtitkár nem nagyon gondolhatott másra, mint a Political Network for Values nevű társaság december elején tartott tanácskozására. A New York-i konferencia két legrangosabb európai vendége Balogh Zoltán miniszter és Ján Figel szlovák kereszténydemokrata politikus (a Radicová-kormány volt miniszterelnök-helyettese, öt éven át EU-biztos) volt, rajtuk kívül főleg dél-amerikai országok katolikus, konzervatív politikusai vettek részt az eseményen. És persze egyesült államokbeli civil szervezetek, amelyek közül nem egyet inkább szélsőjobboldalinak, sőt, gyűlöletcsoportnak tartanak.

photo_camera Veresné kólamámorban - Forrás: politicalnetworkforvalues.org

Az, hogy ezek esetleg elismerően nyilatkoznak a magyar kormányról, tényleg fontos visszajelzés, még ha nem is feltétlen abban az értelemben, ahogy az államtitkár gondolja.

Nem ez az első eset, hogy ilyen meredek külföldi támogatókkal veszik körül magukat a magyar állam vezetői.

Családvédők vagy inkább homofóbok?

photo_camera Támogatók: radikális civilek és a magyar ENSZ misszió

A Political Network for Values egy ernyőszervezet, amely konzervatív, családvédő csoportokat fog össze. A családvédelem fogalomkörébe náluk bőven beletartozik az abortuszellenesség és homofóbia is. Abból sem az itthon megszokott hetiválaszos meleglobbizás, hanem a homoszexuálisok orosz és afrikai típusú üldözésének támogatása.

A teljesség igényen nélkül itt van pár szervezet,amelynek a visszajelzése az emberminisztérium számára fontos iránytű lehet.

World Congress of Families (Családok Világkongresszusa)

Catholic Family & Human Rights Institute, C-FAM (Katolikus Család és Emberi-jogi Intézet)

Alliance Defending Freedom – (Szabadságvédő Szövetség)

  • A melegházasság, a meleg egyenjogúság, és a gyerekek iskolai szexuális felvilágosítása ellen küzdő szervezet. Küzdenek azért is, hogy a homoszexualitást 10 éves börtönbüntetéssel sújtó belize-i törvényeket ne helyezzék hatályon kívül az országban.

National Organization for Marriage – (Nemzeti Szervezet a Házasságért)

Family Watch International - Nemzetközi Családvédők

  • A szervezet vezetője, Sharon Slater azt írja, hogy céljuk az ENSZ leleplezése, amiért a homoszexualitást, a prostitúciót, az abortuszt, a promiszkuitást és a gyerekek szexualizálást próbálja ráerőltetni a tagországokra.

Csak egy hangos kisebbség elégedetlenkedik

Novák a rádióban arról is beszélt, hogy a választók láthatóan elégedettek a kormány családügyi tevékenységével, és csak

„van egy hangos kisebbség, és akár ahogy azt sokszor lehet látni 2-3 ember is tud olyan feltűnően viselkedni, és ehhez megkapja azt a médiatámogatást, ami felhangosítja ezeket a hangokat.”

Az államtitkár megemlítette, hogy a magyar kormány családpolitikáját nem csak az Egyesült Államokban támogatják, de például David Cameron brit miniszterelnök is

„ugyanazt az értékrendet képviseli, mint mi."

Jó, ő mondjuk pont nem, de persze jól hangzik.

Az oroszok is szeretik a családvédőket

Pár nappal a decemberi amerikai tanácskozás után jelent meg a BuzzFeeden egy alapos cikk egy hasonló témájú orosz konferenciáról. Az írásban Novák államtitkár név szerint is szerepel, mint a konferencia egyik magasrangú meghívottja. Azt írják, az orosz nacionalista csoportok, Putyin-elnök köre, egyes európai politikusok, és az említett amerikai családvédő szervezetek együttműködnek. Az orosz vezetés részben azért támogatja ezeket a csoportokat, hogy azok segítsék a Kreml geopolitika törekvéseit.

Az orosz konferencia végén a résztvevők homoszexualitás-ellenes nyilatkozatot fogadtak el.

Novák államtitkár ezen a konferencián már valószínűleg nem vett részt, legalábbis a hivatalos programjában nem szerepelt a moszkvai találkozó. Kerestük az államtitkárságot, hogy megtudjuk, ki hívta meg az államtitkárt, és végül részt vett-e a konferencián, de a cikk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.