Paks II nélkül is működhetne Magyarország

POLITIKA
2015 január 20., 14:46
comments 371

Az energiafelhasználás racionalizálásával, energiahatékonysági fejlesztésekkel és a megújuló energiaforrások használatával kiépíthető volna egy olyan decentralizált energiarendszer Magyarországon, ami szükségtelenné tenné a paksi atomerőmű bővítését, vagyis

a 4000 milliárd forintba kerülő Paks II beruházást,

írja tanulmányában az Energiaklub.

Számításaik szerint Magyarország energiaigénye a hivatalos előrejelzéseknél sokkal kevésbé bővülne: 2030-ban a mostani 40,2 terrawattóráról csak 47,1 terrawattórára. Ennek 27 százalékát az EU tervei szerint addigra már megújuló forrásokból kéne fedezni.

Ez alapján szükségtelennek érzik Paks II felépítését. Mindezt három infografikával is illusztrálták:

paksii_1-page-001 paksii_2-page-001 paksii_3-page-001

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.