Úgy összeállt a baloldal Quaestor-ügyben, hogy még az LMP is köztük van

bűnügy
2015 március 26., 14:48
comments 280

A szocialisták által kezdeményezett egyeztetésen részt vett ellenzéki pártok szerint alkalmatlan posztjára Orbán Viktor miniszterelnök, erről nyilatkoztak a csütörtöki budapesti egyeztetés után az LMP, az MSZP, a Párbeszéd Magyarországért (PM), az Együtt és a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) vezető tisztségviselői újságíróknak.

Budapest, 2015. március 26.
Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője (b), Tóbiás József, az MSZP elnöke, a megbeszélés kezdeményezője (b2), Szabó Tímea, a PM társelnöke (b3), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j3), Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke (j2) és Schiffer András, az LMP társelnöke (j) a Quaestor-ügyben tartott egyeztetésen az Országgyűlés Irodaházában, az MSZP irodájában 2015. március 26-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor cserbenhagyta az embereket, amikor a minisztériumokat arra utasította, hogy vegyék ki pénzüket a Quaestorból, míg az őt megválasztó embereknek nem szólt, hogy veszélyben van a megtakarításuk.

A pártok április 11-re Budapestre tüntetést szerveznek,  "a megalázott és elárult embereket" hívják az utcára.

Egyetértés volt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének távoznia kell posztjáról az elégtelen pénzügyi felügyeleti működés miatt, és le kell mondania a külgazdasági és külügyminiszternek is.

A pártok továbbá beszállnánk a Fidesz legújabb, a brókerbotrány károsultjainak megmentését célzó jogszabálytervezet egyeztetésébe, mert szerintük jelen formájában nem teremti meg annak lehetőségét, hogy a károsultak minél hamarabb jussanak hozzá a pénzükhöz.

Arra a kérdésre válaszolva, miért zárták ki a Jobbikot az egyeztetésről, Tóbiás József azt mondta, csak ellenzéki pártokat hívott meg, a Jobbik pedig szerinte nem az. Úgy vélte, a Jobbiknak előbb Sneider Tamás és Kulcsár Gergely nyilatkozatai miatt kellene tisztáznia magát.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint "egy széttöredezett ellenzék történetében példa nélküli az, hogy egy bizalmatlansági helyzetben együtt tudunk működni a parlamentben és a parlamenten kívül".

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nem nyilatkozott, mindössze annyit mondott távozóban, hogy kellemes és konstruktív egyeztetés volt.

Az egyeztetésen megjelent a jobbikos Volner János, aki megismételte azt, amit korábban a Jobbik saját tájékoztatóján közölt, majd távozott.

Budapest, 2015. március 26.
Volner János, a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatót tart a Tóbiás József MSZP-elnöke kezdeményezte, a Quaestor-ügyben tartott ellenzéki egyeztetéssel kapcsolatban Országgyűlés Irodaházában 2015. március 26-án. Az MSZP utólag közölte, a Jobbiknak nincs helye az ellenzéki egyeztetésen.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A párt "meglepetéssel értesült" arról, hogy a Quaestor-ügyben "szintén súlyosan érintett" baloldali pártok nem tartanak igényt a Jobbik társaságára. A Jobbik a teljes "Quaestor-koalíciót" szeretnék elszámoltatni, így a baloldali pártoknak is van félnivalójuk, mondta Volner. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt