Így mentette ki pár nap alatt a kisbefektetők háta mögött a saját pénzét a kormány

2015 március 27., péntek 5:49
567

Ne hagyjuk, hogy felismerhetetlenre pépesítse emlékezetünkben az idő vasfoga Magyarország egyik (ha nem a) legnagyobb brókerbotrányát! Időegyenesünk a közelmúlt történéseiről:

Február 23-24.

Február 25.

Az M1 Híradója szerint (március 27., péntek) Orbán Viktor már február 25-i egy kormányülésen utasította a minisztereket, hogy menekítsék ki a közpénzeket a brókercégekből. Március 25-én még szavaiból az derült ki, hogy csak március 4-én utasította erre a tárcákat.

Február 26.

Március 4.

  • Orbán Viktor utasítást ad, hogy szedjék ki az állami pénzeket a brókercégektől, egy NGM által készített jelentés alapján. Erről a nyilvánosságot akkor még nem tájékoztatják. (Később azonban Orbán azt állítja, február 25-én adott utasítást.)
  • Ugyanaznap egy meg nem nevezett fideszes politikus egy háttérbeszélgetésen arról beszél az Index újságírójának, hogy "folytatódhat a brókerbotrány", sőt, meg is nevezi a következő dominókat: a Hungária Értékpapírt, a Quaestort, és még egy céget. (Erről a március 4-i beszélgetésről az Index csak 21 nappal később, március 25-én számol be.)

Március 5.

Március 6., péntek

Március 8., vasárnap

Március 9., hétfő

Március 10., kedd

Március 11., szerda

  • A Buda-Cash három alkalmazottjának (V. Péter, Gy. János és T. Péter Árpád) előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság.

Március 16.

Március 20.

Március 23.

Március 24.

Március 25., szerda

Március 26., csütörtök

(Erdélyi-Kasnyik-Sarkadi-TBG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt