A republikánusok szerint Obama nagyobb veszélyt jelent Amerikára, mint Putyin

külföld
2015 március 30., 06:15
comments 61

A Reuters és az Ipsos friss közvéleménykutatásán 2809 amerikait (köztük 1083 demokratát és 1059 republikánust) kértek meg arra, hogy 1-től 5-ig pontozzák, hogy egyes országok, szervezetek vagy emberek mekkora veszélyt jelentenek Amerikára nézve.

A republikánusok harmada (34 százalék) szerint Barack Obama elnök közvetlen veszélyt jelent az USA-ra, ezzel megelőzte Vlagyimir Putyin orosz (24 százalék) és Bassár el-Aszád szíriai elnököt (23 százalék).

A republikánusok 27 százaléka látja úgy, hogy a Demokrata Párt közvetlen veszélyt jelent Amerikára, míg a demokraták 22 százaléka gondolja ezt a Republikánus Pártról.

A szociológusok úgy értékelték az eredményt, hogy az amerikai média és a politika egyre inkább az emberek félelmeire épít, és ez fogja meghatározni a 2016-os elnökválasztást.

A terrortámadástól tartók ezeket a szervezeteket látták legveszélyesebbnek:

  1. ISIS (58 százalék)
  2. al-Kaida (43 százalék)
  3. Kim Dzsongun észak-koreai diktátor (34 százalék)
  4. Ali Hoszajni Hámenei iráni ajatollah (27 százalék)

A válaszolók 39 százaléka fél a kiberterrorizmustól, és harmada a kábítószer-kereskedelemtől.

A demokraták jobban tartanak a globális klímaváltozástól (33 százalékuk), míg a republikánusok 27 százaléka szerint a klímaváltozás nem is jelent fenyegetést. (Telegraph)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.