Putyin kedvenc motoros klubja Berlin lerohanásával ünnepli a világháború végének 70. évfordulóját

Az Oroszországban működő Éjjeli Farkasok motorosklub nagyszabású közös túrával készülnek a második világháború végének 70. évfordulójára. A klubtagok 6000 kilométert motoroznak Berlinig, követve a Vörös Hadsereg egységeinek útját. A túra során érintik Minszket, Varsót, Brnót, Pozsonyt, Bécset, Münchent és Prágát is.

A túrára mindenkit vár a klub, április 25-én, Berlin vörösök általi körülzárásának 70. évfordulóján indulnak, hogy május 8-ra Berlinbe érjenek.

Putyin és Zaldosztanov 2010-ben egy szevasztopoli motorostalálkozón. Forrás: az Orosz Föderáció kormánya, via Wikipédia)

A klub a legrégebbi orosz matoros csoport, még 1989-ben alakultak, és azóta minden fontosabb orosz nemzeti évfordulót megünnepeltek. Az utóbbi években nem csináltak titkot abból, hogy a végsőkig támogatják Vlagyimir Putyin elnök lépéseit, a klub a Krím orosz bekebelezését is éltette. Az Éjjeli Farkasok vezetője, Alekszander Zaldosztanov, becenevén A Sebész Putyin jó barátja. Az elnök gyakran tűnik fel Zaldosztanov oldalán a klub rendezvényein. (Radio Poland)

A bandáról korábban írtunk hosszabban, ide kattintva érhető el a cikk.