7 bizonyíték arra, hogy a világ legjobb játékosának lenni a legunalmasabb dolog a világon

Játék
2015 május 06., 11:31
comments 141

Christopher Alesund, becsületes nevén GeT_RiGhT, az évek óta a top 5-ben, de inkább a top 3-ban tanyázó svéd profi csapat, a N.I.P tagja egyes összesítések szerint a világ legjobb CS:GO játékosa: nemcsak pontosan lő és jól lát a pályán, hanem kifejezetten kreatív, nem ritkán zseniális húzásai vannak, és szorongatott helyzetekben, tétmeccseken sem remeg meg a keze.

getright

Ennek megfelelően ő is keresi a legtöbbet a profik között: az elmúlt három évben negyedmillió dollárt lövöldözött össze magának, amiben a versenyeken kapott pénzdíjak mellett benne vannak a reklámszerződésekből befolyt összegek is. 

Ahogy a többi menő CS-játékos nagyszerű húzásairól, úgy GeT_RiGhT haditetteiről is videók százai keringenek – mint például ez a 2014 legszebb pillanatait megörökítő alkotás:

De aki azt hiszi, hogy a kompetitív Counter-Strike másról sem szól, mint látványos ace-ekről, clutch-okról, ninja defuse-okról és ugrás közben kiosztott fejesekről, annak fogalma sincs a profi csapatsport lényegéről, amihez az egyéni skillek mellett hozzátartozik az alázat, a taktikai fegyelem, a csapat érdekeinek szem előtt tartása és a monotóniatűrés.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a videó, amit nemhogy félmillióan, de még ötezren sem láttak, és ami GeT_RiGhT szemszögéből készült az idei katowicei ESL One-on a TSM Kinguin elleni meccsen, CT oldalon a de_nuke pályán, és amiből kiderül, hogy a zseni életének nagy része nem abból áll, hogy felelőtlenül rohangál és lövöldöz, hanem hogy

rendkívül fegyelmezetten nem csinál semmit.

Íme a meccs hét legizgalmasabb pillanata, ahogyan azt GeT_RiGhT megélte:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

A mapot végül a N.I.P. nyerte 16-12-re, a meccset is 2-1-re, aztán a döntőbe jutásért a N.I.P. 2-0-ra intézte el az EnvyUSt, majd a döntőben 2-1-re kikapott ősellenfelétől, a szintén svéd Fnatictől.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.