Lázár János: Nem csajozni voltam

POLITIKA
2015 május 21., 13:34
comments 181

Csütörtök délután, a Kormányinfó fedőnevű, Lázár János és Giró-Szász András által levezényelt sajtótájékoztatón ismét megkérdezték a Miniszterelnökséget vezető miniszter, mi a helyzet a londoni és svájci utazásaival. Lázár válaszában megint nem árult el semmi lényegit, de elmondott néhány dolgot, amiről eddig még sosem beszélt.

„A munkámmal kapcsolatos ügyben utaztam. Az a szubtrópusi feltételezés, hogy én csajozni voltam, az a feleségem számára is komolytalan, hiszen ő tudja, hogy éjjel-nappal dolgozom.”

Lázár viselkedése és szavai eddig is arra utaltak, hogy titokzatos útjain nem magánügyben járt, de erről most beszélt először nyíltan. Azt is mondta, hogy továbbra sem szeretne semmit nyilvánosságra hozni az utazások részleteiből még az ezt előíró bírósági ítéletek ellenére sem, ezért továbbviszi az ügyét a Kúriára. Szerinte a bíró egyébként a iratok titkosítása miatt nem is tudná ellenőrizni, hogy igazat mond-e Lázár az utazásokról.

„Mondhatnám azt is, hogy elfelejtettem.”

A miniszter szerint nem is lehetne az övéhez hasonló, az állam érdekében zajló tárgyalásokat folytatni, ha a tárgyalópartnerek személyazonosságát és személyi körülményeit a magyar politikusoknak ki kellene adniuk.

Lázár János titokzatos londoni, svájci és olaszországi útjairól Pethő András, az Origo újságírója és főszerkesztő-helyettese szeretett volna többet megtudni, mert szemet szúrtak neki, hogy egy korábbi adatkérése szerint Lázár hotelszámlái szokatlanul magasak voltak ezeken a kirándulásokon. Ez végül többfordulós perhez, és Lázár János bedühödéséhez vezetett. Több értesülés szerint is ez vezetett ahhoz a feszültséghez, ami miatt az Origo Sáling Gergő főszerkesztő leváltása mellett döntött, ezután pedig a lap több munkatársa is felmondott. Pethő azóta a Direkt36 munkatársa, és innen viszi tovább a Miniszterelnökség ellen indított perét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.