A Getty Images is beszállt a Google elleni uniós vizsgálatba

A világ egyik legnagyobb fotóügynöksége, a Getty Images érintett harmadik félként csatlakozott az Európai Bizottság által indított trösztellenes vizsgálathoz a világ legnagyobb keresőcége ellen.

A Getty-nek a Google képkereső szolgáltatásával van baja, szerintük a Google a saját tartalmai felé tereli inkább a mit sem sejtő keresőket, ezzel pedig egyenlőtlenül oszlik meg a forgalom, a Google javára, és a többi nagy ügynökség rovására. Hasonló piaci erőfőlénnyel való visszaélés merült fel vádként több más területen is, melyek miatt az EU-s vizsgálat indult, ehhez most csak egy új terület lesz a képkeresési szektor.

Maga a vizsgálat is nagyon érdekes lesz sok szempontból, hiszen bár a Google felel az európai országokból indított netes keresések 90 százalékáért, azaz gyakorlatilag közműként működik, azért mégis csak egy amerikai magánvállalat. Nagy kérdés, mi lesz mindebből. (Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.