A Getty Images is beszállt a Google elleni uniós vizsgálatba

tech
2015 június 23., 09:23
comments 8

A világ egyik legnagyobb fotóügynöksége, a Getty Images érintett harmadik félként csatlakozott az Európai Bizottság által indított trösztellenes vizsgálathoz a világ legnagyobb keresőcége ellen.

A Getty-nek a Google képkereső szolgáltatásával van baja, szerintük a Google a saját tartalmai felé tereli inkább a mit sem sejtő keresőket, ezzel pedig egyenlőtlenül oszlik meg a forgalom, a Google javára, és a többi nagy ügynökség rovására. Hasonló piaci erőfőlénnyel való visszaélés merült fel vádként több más területen is, melyek miatt az EU-s vizsgálat indult, ehhez most csak egy új terület lesz a képkeresési szektor.

Maga a vizsgálat is nagyon érdekes lesz sok szempontból, hiszen bár a Google felel az európai országokból indított netes keresések 90 százalékáért, azaz gyakorlatilag közműként működik, azért mégis csak egy amerikai magánvállalat. Nagy kérdés, mi lesz mindebből. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.