Fél év alatt elértük az idei államháztartási hiány 92 százalékát

gazdaság
2015 július 07., 13:43
comments 112

Az államháztartás központi alrendszerének júniusi hiánya 312,2 milliárd forint volt,

a féléves deficit pedig így 823,3 milliárd forint.

Ezt az NGM közölte kedden a kormány.hu-n. Tavaly ilyenkor az államháztartás központi alrendszerének deficitje 813,7 milliárd forint volt, az idei első féléves hiány tehát nagyjából 10 milliárd forinttal nagyobb.

Idén júniusban a parlament 15 milliárd forinttal 892,4 milliárd forintra emelte az idei államháztartási hiánycélt.

Így az első hathavi hiány az egész évre várt deficit 92,3 százaléka.

Az NGM közleményében ismét írt arról, amiről ilyenkor szokott: a hiány teljesülése most sem időarányos, az év első felében a kiadások meghaladják a bevételeket, így a deficit nagyobb része az első hat hónapban keletkezik. A 2015-re kitűzött hiánycél továbbra is a GDP 2,4 százaléka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.